Vizzywig 4K-filmeditor iPhone 900 euro

4K-video app voor iPhone voor 900 euro, een grapje zeker?

Een nieuwe video-app op iPhone zorgt voor oproer in de App Store. Vizzywig 4K kan 4K-video's schieten, maar werkt niet onder iOS 8.

Vizzywig voorpagina foto iPhoneEen nieuwe video-app zorgt vandaag voor oproer in de App Store. Waarom? Vizzywig 4K is een camera-apps waarmee je video’s in 4K-resolutie kan schieten, en dat is volgens ontwikkelaar i4software genoeg reden om liefst 899,99 euro voor de app te vragen. De applicatie schiet niet meteen video, maar maakt elke seconde 24 foto’s in een resolutie van 3840×2160 pixels. En dat is meteen het probleem: daardoor werkt hij niet meer onder iOS 8.

iOS 8 heeft namelijk een softwarematige restrictie waardoor de burst-modus nog maximaal 8 foto’s per seconde maakt. Zo kan Vizzywig 4K dus geen 24 foto’s per seconde meer schieten. Of je dus even 900 euro wilt neerleggen voor een 4K-video app die met ingang van iOS 8 woensdagavond al niet meer werkt. Dat is een forse prijs, beseft ook i4software. Daarom belooft hij in de App Store-omschrijving in ieder geval dat je na een e-mailtje zijn telefoonnummer krijgt om directe ondersteuning in de app te krijgen.

Vizzywig 4K video editor instellingen

Is Vizzywig 4K nou een grapje? Ja en nee. Het prijspunt slaat nergens op in verhouding tot andere apps. Tegelijk heeft de app wel meer te bieden dan die eerste peperdure app I Am Rich, dat voor 799 euro de App Store verliet op je telefoon en helemaal niks kon. Grapje van de maker. Vizzywig 4K kost ‘slechts’ de helft van echte 4K-videocamera’s en afgaande op de andere apps van de ontwikkelaar, doet hij ook zijn werk.

Ontwikkelaar i4software heeft namelijk al langer een Vizzywig-app voor de iPhone. Die krijgt een gemiddelde beoordeling van 4 sterren in de Nederlandse App Store. De app wordt momenteel verkocht voor een ook niet misselijke 26,99 euro, maar was ook ooit gratis te downloaden en was meermaals verkrijgbaar voor 89 cent of 1,79 euro. De app heeft keuze uit verschillende framerates, zoomsnelheden, resoluties, een ingebouwde videostabilisator die goed werk levert en de mogelijkheid om video’s als complete film of als clip voor een videoproject op te slaan. Ook Vizzywig 4K heeft die ingebouwde filmeditor. Daarnaast heeft de app dus instellingen voor veel hogere resoluties. Dat maakt het op papier in ieder geval een 4K-app. We hebben de app niet zelf getest.

Vizzywig 4K-filmeditor iPhone 900 euro

Dus tja, Vizzywig 4K is niet helemaal een grap. Maar het feit dat de app nutteloos wordt met ingang van iOS 8 woensdag, maakt de prijs nog hoger dan ie al is. Wij zouden hem toch laten liggen en voor een volwaardige 4K-videocamera gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2014, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen 4k, video, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.