SWOOP Keurmerk Refurbished

SWOOP sluit zich aan bij Keurmerk Refurbished

SWOOP heeft zich aangesloten bij het Keurmerk Refurbished, dat eerder dit jaar werd opgericht vanuit Techniek Nederland. Daarmee is SWOOP de vierde aanbieder van refurbished iPhones die het keurmerk voert.

Eerder dit jaar ging het keurmerk van start met mede-initiatiefnemers Renewd, Forza en Leapp. Het keurmerk is bedoeld om te laten zien dat een leverancier betrouwbaar is en oog heeft voor de circulaire economie. Oftewel: hergebruik van toestellen, zodat ze niet op de afvalberg belanden. SWOOP heeft nu het certificaat ontvangen van Techniek Nederland en dat betekent dat ze aan vier eisen voldoen, waaronder een garantie van 2 jaar.

SWOOP nu met Keurmerk Refurbished

SWOOP ging net als Leapp enige tijd geleden failliet, waardoor kopers van een refurbished iPhone opeens met een kater zaten. Beide organisaties hebben de zaken inmiddels weer op de rails en willen met het Keurmerk Refurbished laten zien dat ze extra zekerheid bieden. iPhones met het keurmerk zijn bij SWOOP te herkennen aan een speciaal label.

Op onderstaande foto reikt Rob Wieringa van Techniek Nederland, het certificaat uit aan Elise Scheer van SWOOP.

SWOOP Keurmerk Refurbished

Het refurbished keurmerk houdt in dat elk product technisch is gecontroleerd op 50 punten, waarbij kritische onderdelen zoals scherm en accu indien nodig zijn vernieuwd. Ook wordt aan de hand van een checklist het hele toestel nagelopen, van cameralens tot microfoon.

Je krijgt 2 jaar garantie, ook op accu, kabel en adapter terwijl dat bij een gloednieuwe iPhone op papier vaak maar één jaar is. Verder houdt het keurmerk in dat er uniforme gradaties gelden voor de mate waarin een toestel gebruikssporen vertoont. Er is onderscheid tussen zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. In onze uitleg over het Keurmerk Refurbished leggen we dit uitgebreider uit.

Minder kans op faillissement
Om te voorkomen dat bedrijven zomaar failliet kunnen gaan worden er controles uitgevoerd door EDR Credit Services. Zij kijken of een bedrijf financieel solide is op basis van solvabiliteit, vermogenspositie, omzet en resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Dit biedt zekerheid dat een bedrijf er op financieel vlak goed voor staat. SWOOP heeft naast het certificaat van Keurmerk Refurbished ook nog certificaten dat het bedrijf voldoet aan ISO 9001 (kwaliteitsborging) en ISO 14001 (milieu-eisen). Verder beschikken ze over het Webshop Keurmerk.

Bekijk ook

Keurmerk Refurbished: alles wat je wilt weten over dit keurmerk voor iPhones

Alles wat je moet weten over het Keurmerk Refurbished, dat consumenten meer zekerheid wil geven bij refurbished iPhones kopen. Wat is het Keurmerk Refurbished en wie doen eraan mee? We beantwoorden 10 veelgestelde vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.