Reacties voor: Massale bijensterfte en misoogsten door mobiele telefoons

Bijen verdwijnen op mysterieuze wijze, als gevolg van Colony Collapse Disorder (CCD). Er zijn aanwijzingen dat straling door mobiele telefoons er iets mee te maken heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Waarom produceren jullie dan mobiele telefoons? Of heeft iPhone geen slechte straling?
    Dan koop ik hem meteen en doe ik mijn oude mobieltje weg.
    Waar kan ik die info vinden of kunt u mij dit sturen?

    M.vr.groeten,

    J. Oudmaijer

  2. Tja inderdaad zal de reden zijn het gepulste signaal van o.a. telefoons maar ook van het gepulste signaal van tv zenders (denk daarbij ook aan digitenne, ijsselstein straalt dit gepulste signaal uit vanuit de zendmast lopik met 20 megaWatt)
    Al meer dan 25 jaar terug hebben de russen ontdekt dat een bepaald gepulst signaal kanker kan veroorzaken, dit werd voor militaire doeleinden gebruikt, bluetooth werkt op dezelfde frequentie als bijvoorbeeld een magnetron, bijen zullen extra gevoelig zijn, maar het aantal mensen met vage klachteh, buik, slapenloosheid en noem maar op neemt alleen maar toe, ook verhodingsgewijs kanker gevallen per percentage over de gehele bevolking, terwijl er minder gerookt word of mensne meer gezonder zijn gaan leven.
    Hoe kan dat dan?
    Vroeger waren we bang voor een neutronenbom, nu stapsgewijs maken de mensne overal hun kleine neutronebommetjes, met allerlei straling en gaat mens en dier langzaam maar zeker aangetast

  3. Het is niet bewezen dat golven van mobiele aparatuur of andere emitters de oorzaak zijn van CCD. Er is onderzoek naar gedaan en bij een seminar in Amerika heeft een imker zelfs zijn mobiele telefoon, die gebeld werd, in een bijenkast vol bijen gegooid. De diertjes gingen gewoon door met werken.

    In Bijen die aan CCD lijden word vaak een nieuwe virussoort gevonden met de naam Nosema ceranae en dit is afkomstig uit China. Mogelijk is hier een verband in te vinden. Helaas staat niks van dit alles nog vast. En als de honing bij uisterft hebben we serieuze problemen.

    Wat betreft straling en golven gemaakt voor al onze gadgets. In principe werken al deze apparaten op “niet schadelijke” golflengtes. En dat is ook zo. Alleen mensen met een overgevoeligheid zullen er op dit moment het meest last van hebben. Ik vermoed alleen dat de hoeveelheid straling wel meer en meer invloed gaat hebben op de volksgezondheid.

    Hoop dat er snel oplossingen gevonden worden in Wageningen Universiteit.

  4. Wij hebben een weelderig bloeiende blauwregen, waar elk jaar veel bijen op komen. Vandaag heb ik in een uur tijd al twintig stervende bijen onder die blauwregen gevonden. Vorige jaren was er wel een een dood bijtje , maar dit jaar is het onrustbarend. Op gebied van mobiele telefoons en draadloze verbinding is er bij ons de laatste 6 jaar niks veranderd. Wij gebruiken geen sproeistoffen noch ander “vergif”…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.