Mobiele telefoon kost $28.000 in een mensenleven

Binnenkort te lezen in een rapport van het Wireless World Forum: Europese jongeren laten massaal chocolade, cd's en sigaretten liggen, omdat beltegoed voor de mobiele telefoon belangrijker is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Binnenkort te lezen in een rapport van het Wireless World Forum: Europese jongeren laten massaal chocolade, cd’s en sigaretten links liggen, omdat ze het geld liever besteden aan mobiele telefoons. Kinderen krijgen gemiddeld op hun 8e hun eerste mobiele telefoon en zullen er in de rest van hun leven zo’n $28.000 aan uitgeven.

Wat nou duur? De $500 die de iPhone gaat kosten is niets vergeleken met de $28.000 die de mobiele telefoon in een mensenleven kost. Jongeren besteden achtmaal maar aan de mobiele telefoon dan aan muziek. Dat kan eraan liggen dat ze de muziek liever gratis downloaden, maar volgens onderzoeker Graham Brown komt het omdat jongeren er gewoon geen geld voor hebben: het meeste geld gaat op aan mobiele telefoons. In 2007 gaan jongeren tussen 5 en 24 jaar $150 miljard eraan uitgeven, een enorme groei ten opzichte van tien jaar geleden, toen mobiele telefoons nog buiten bereik van jongeren lagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 12:03
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.