psp phone

PSP-telefoon in ontwikkeling

Na Apple zou ook Sony bezig zijn met een mobiele telefoon. Er gaat al een tijdje het gerucht dat Sony Ericsson bezig is om van de Playstation Portable een mobiele telefoon te maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

psp phoneNa Apple zou ook Sony bezig zijn met een mobiele telefoon. Er gaat al een tijdje het gerucht dat Sony Ericsson bezig is om van de Playstation Portable een telefoon te maken. Sony Ericsson zelf reageerde op vragen met de standaardreactie “geen commentaar” Maar PSP’s senior marketingmanager zei wel, dat ze altijd bezig zijn met nieuwe technologie en luisteren naar ideeën en behoeften van klanten.

De CEO van Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, heeft recent een aantal uitbreidingen voor de PSP aangekondigd. Een daarvan is een speciale add-on waarmee je van de Playstation Portable een telefoon kunt maken. Deze add-on is nog in ontwikkeling en het is onzeker of en wanneer het op de markt komt.

Wil je niet op het echte apparaat wachten, dan kun je in China ook terecht voor een namaak PSP-telefoon. Niet van Sony zelf, maar door een slimme fabrikant: de V191 is half zo groot als de Playstation Portable, waardoor er geen UMD-disks in passen. Er zit wel een Nintendo-emulator in, waarmee je games van microSD-geheugenkaartjes kunt spelen. Verder vind je een 1,3 megapixel camera, een mp3-muziekspeler en een mp4-videospeler in. Een numeriek toetsenbord ontbreekt; je moet het nummer intikken via het touchscreen, net als bij de iPhone. De v191 is in Hong Kong te koop voor ongeveer $650.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:46
Categorie iDevices
Onderwerpen playstation, psp, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.