Muziek bedienen met je Apple Watch via iPhone.

Op de Apple Watch door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren is niet meer mogelijk

De Apple Watch kun je niet meer gebruiken als afstandsbediening voor muziek op je Apple Watch. Het is nu vereist om muziek lokaal te synchroniseren om nog door je muziekbibliotheek te bladeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft in watchOS 4 de Muziek-app op de schop gegooid, maar één belangrijke functie is daarbij komen te vervallen. Het is niet meer mogelijk om door je iPhone-muziekbibliotheek te bladeren via je Apple Watch. Je bibliotheek is alleen te zien als je muziek lokaal synchroniseert.

Muziek bedienen met je Apple Watch via iPhone.

Update 26-01-2018: Goed nieuws: in watchOS 4.3 komt deze functie weer terug. watchOS 4.3 wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Muziek op iPhone luisteren via Apple Watch niet meer mogelijk

Voorheen kon je de Muziek-app op de Apple Watch gebruiken als een soort afstandsbediening voor de muziek op je iPhone. Je iPhone werd dan geselecteerd als bron, zodat de muziek gewoon afgespeeld werd via de speaker van je iPhone of aangesloten oordopjes of koptelefoon. Je complete bibliotheek die in de Muziek-app op je iPhone stond, was dan zichtbaar op je Apple Watch. Het was niet nodig om muziek lokaal op je horloge op te slaan. Vanaf watchOS 4 is dat dus niet meer het geval, waardoor de Muziek-app vrij nutteloos geworden is als je geen muziek lokaal op je Apple Watch opgeslagen hebt.

Het enige waar je de Muziek-app op de Apple Watch nog voor kunt gebruiken, is om muziek te luisteren die gesynchroniseerd is met je Apple Watch. Hierdoor wordt de muziek lokaal op je horloge opgeslagen, zodat je de nummers ook kunt luisteren als je iPhone niet in de buurt is. Wat wel nieuw is, is dat je muziek automatisch kunt synchroniseren. Gebruikers zonder Apple Music-abonnement kunnen de lijst Grijsgedraaid automatisch toevoegen, zodat de nummers die je veel luistert automatisch gesynchroniseerd worden. Apple Music gebruikers kunnen kiezen voor Meest afgespeeld, Favorietenmix, Chill mix en de Nieuwe muziek-mix die automatisch gesynchroniseerd worden.

Het gaat kortom om de volgende wijzigingen:

  • Je kunt niet meer door je muziekbibliotheek op je iPhone bladeren via de Muziek-app op je Apple Watch.
  • Je kunt wél door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren van de nummers die (automatisch of handmatig) gesynchroniseerd en opgeslagen staan op je Apple Watch.
  • Je kunt wél de muziek pauzeren of naar het volgende of vorige nummer gaan als er al een liedje op je iPhone afgespeeld wordt.

Muziek synchroniseren via je Apple Watch.

Mocht je muziek op je iPhone afspelen die niet op je Apple Watch staat, dan kun je het huidige nummer wel pauzeren of het volgende of vorige nummer kiezen. De Apple Watch toont automatisch het scherm voor muziekbediening zodra er muziek op je iPhone afgespeeld wordt, waardoor je niet meer hoeft te navigeren naar aparte schermen. Wat precies de reden is dat je je Apple Watch niet meer als afstandsbediening voor je iPhone-muziek kunt gebruiken, is onduidelijk. Apple heeft de Muziek-app vernieuwd en komt later dit jaar met ondersteuning voor Apple Music, zodat je rechtstreeks kunt streamen vanaf je Apple Watch. Dit kan echter alleen met het 4G-model dat voorlopig niet in Nederland verkocht wordt.

Tipgever: Nick, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 januari: De verwijderde functie keert terug in watchOS 4.3. Zie de update in het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2018, 11:39
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, muziek, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.