Apple-Watch-steel-case-milanese-loop

Apple wil Apple Watch aan de koelkast hangen met een magnetisch bandje

Apple heeft weer een nieuw patent openbaar gemaakt. Deze keer is er een nieuw soort magnetisch bandje voor de Apple Watch ontworpen, waardoor het mogelijk is om hem als standaard te gebruiken. Ook moet je hierdoor je Apple Watch kunnen bevestigen aan je koelkast.

Heb je altijd al je Apple Watch aan de koelkast, je MacBook of televisie willen hangen? Volgens een nieuw Apple-patent moet dat mogelijk zijn. Apple heeft een bandje voor de Apple Watch gepatenteerd die veel weg heeft van het nu al verkrijgbare Milanese bandje. Het bandje doet ook dienst als standaard voor je Apple Watch. Zie jij hier wel brood in?

Magnetisch bandje voor de Apple Watch als bescherming beschreven in een patent.

Apple Watch-bandje als houder en bescherming

Het Apple-patent dat vandaag vrijgegeven is beschrijft een magnetisch bandje voor een draagbaar apparaat. De Apple Watch wordt, zoals vaker in patenten, niet bij naam genoemd. Wel zijn er enkele afbeeldingen aan het patent toegevoegd die illustreren wat er allemaal mogelijk is met zo’n magnetisch bandje. Behalve het dragen van het apparaat door het bandje rondom je pols te bevestigen, zou je hem ook kunnen gebruiken als bescherming voor het apparaat zelf. Door het magnetische bandje rondom de Apple Watch te bevestigen, beschermt deze de Apple Watch. Handig als je hem even niet wil dragen of weg wil leggen.

Magnetisch bandje voor de Apple Watch als houder beschreven in een patent. Magnetisch bandje voor de Apple Watch aan je koelkast hangen volgens patent.

Een meer verrassende functie van het magnetische bandje is om hem te gebruiken als een soort standaard. Door het bandje op te rollen, zou het mogelijk zijn om de Apple Watch rechtop te plaatsen, precies met een goede kijkhoek. Maar Apple gaat nog veel verder. Door de magnetische aard van het bandje moet het mogelijk zijn om hem bijvoorbeeld aan de koelkast te bevestigen. Ook het bevestigen aan een MacBook of televisie is volgens het patent een optie. Of Apple hier achterliggende bedoelingen mee heeft, blijkt niet uit het patent.

Magnetisch bandje voor de Apple Watch bevestig je aan een MacBook volgens nieuw patent.

Apple heeft de laatste tijd al vaker nieuwe accessoires uitgebracht die we niet zo snel aan zagen komen. Zo bracht Apple midden november ineens een eigen oplaaddock voor de Apple Watch uit en verscheen begin december de Smart Battery Case voor de iPhone 6(s). Of we dit nieuwe bandje in de toekomst in de schappen gaan zien, valt echter nog maar te bezien. Meer typische Apple-patenten kun je vinden in ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 14:25
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch, horlogebandje, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.