Macworld-voorspellingen over iPhone lopen sterk uiteen

De iPhone-voorspellingen voor Macworld lopen nogal sterk uiteen. Sommige voorspellers verwachten kleine verbeteringen, terwijl anderen originele ideeën aandragen, zoals een mini-laptop met iPhone-dock.

VoorspellerMet nog geen week te gaan tot Steve’s keynote (yes, wij zijn erbij!) groeien ook de speculaties over de iPhone-nieuwtjes die we kunnen verwachten. En daarbij blijken de voorspellingen nogal uiteen te lopen: iPhone Matters spreekt van een jaarlijkse pelgrimstocht naar San Francisco en verwacht dat Apple een MacBook Lite gaat aankondigen. Het gaat daarbij niet gewoon om een compacte notebook: er zal een ingebouwde dock voor de iPhone in zitten.

Wat heeft dat voor nut, zou je denken? Volgens iPhone Matters zou je op die manier de internetverbinding met de iPhone kunnen delen. Daarnaast kun je het toetsenbord van de laptop gebruiken om e-mailberichten te tikken, afbeeldingen te bewerken, naar muziek te luisteren en meer. Ook zou je de notebook als groot afspeelscherm voor videofilms van de iPhone kunnen gebruiken. Klinkt plausibel? Palm kondigde afgelopen zomer ook een ‘smartphone companion’ uit: de Foleo. Die bevatte geen dock, maar kon via een Bluetooth-verbinding allerlei gegevens uitwisselen. Helaas was de Foleo nogal duur en werd ‘ie al voor de lancering voor de markt gehaald, nadat de eerste opmerkingen van de media nogal… onvriendelijk waren.

Op dezelfde website vinden we van een andere auteur een heel andere voorspelling, die veel conservatiever is. Een paar kleine verbeteringen is alles wat we kunnen verwachten: geen 8 maar 16 GB opslagruimte en de nieuwe firmware 1.1.3. De aandacht zal daarom volgens deze voorspeller vooral gericht zijn op media, een paar iTunes-goodies en Mac-gerelateerde nieuwtjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2008, 14:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dock, firmware, notities, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.