Apple-reseller: ‘iPhone vanaf Q2 in China te koop’

Een Chinese Apple-reseller denkt zeker te weten dat de iPhone vanaf het tweede kwartaal van 2008 in China verkrijgbaar zal zijn, via verschillende mobiele operators. Maar wie is deze man en waar baseert hij zijn beweringen op?

ChinaDe iPhone is in China al lang te koop maar daarbij gaat het om geïmporteerde, gehackte exemplaren. De Southern Metropolitan News bericht nu, dat de iPhone vanaf het tweede kwartaal van 2008 te koop zal zijn in China. Dat werd gezegd door Lin Ronghui, vice-president van Apple-reseller iTell. Volgens Ronghui zal de iPhone verkocht worden voor RMB 4.000, omgerekend 550 dollar. Da’s duurder dan de prijs in de VS, maar aanmerkelijk goedkoper dan de prijs waarvoor ze in het grijze circuit van eigenaar wisselen.

De Apple-reseller wist ook te melden, dat de iPhone straks in samenwerking met lokale mobiele operators wordt aangeboden. Eerder meldden we al dat de iPhone in China een succes is; ook al is het aantal belangstellenden procentueel gezien wat laag, door het grote aantal Chinezen (en de rijkdom onder bepaalde groepen) is het een potentieel interessante markt voor Apple. Jammer dat Apple-reseller Ronghui niet zegt waar hij zijn informatie op baseert. Zo lijkt het mij redelijk veilig om te zeggen dat de iPhone ook in Nederland in het tweede kwartaal van 2008 beschikbaar zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2008, 12:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.