MacBook Spacegrijs

Zo ziet een donkere modus in macOS Sierra eruit

Krijgt ook macOS Sierra een donkere weergave? Een Mac-ontwikkelaar is het gelukt om enkele standaardapps in macOS Sierra weer te laten geven in een donkere modus. Het gaat om de Finder, Systeemvoorkeuren en Safari.

Al sinds OS X Yosemite is de Mac uitgerust met een donkere weergave, al is deze nog beperkt tot de menubalk en de Dock. Maar wordt de Mac met de komst van macOS Sierra uitgerust met nog meer opties voor een speciale donkere weergave? Het is een ontwikkelaar gelukt om de donkere modus van de Mac breder in te zetten met de nieuwste versie van macOS Sierra.

Systeemvoorkeuren in het donker in macOS Sierra.

Donkere modus voor Systeemvoorkeuren, Safari en meer in macOS Sierra

Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte in de twee beta’s van macOS Sierra, dat er opties aanwezig zijn om Dark Mode op bredere schaal in te schakelen op de Mac. Het lukte hem om de donkere modus te activeren in meerdere standaardapps, zoals Systeemvoorkeuren en Safari. Op de website MacMagazine zijn enkele screenshots te zien. Ook de Finder van de Mac is daar in een donkere weergave te bekijken.

macOS Sierra met een donkere Finder.

De donkere weergave moet nog uitgebreid getest worden, want het ziet er nog niet op alle plekken even mooi uit. Volgens Guilherme Rambo zouden third-party apps ook gebruik kunnen maken van de standaardinstelling voor een donkere weergave, zodat ze allemaal dezelfde kleurinstelling kunnen gebruiken.

Safari in het donker in macOS Sierra.

Apple lijkt de laatste tijd een voorliefde gekregen te hebben voor een donkere weergave. Voor de nieuwste Apple TV met tvOS 10 heeft Apple in ieder geval al wel een donkere weergave aangekondigd die eenvoudig te activeren is via de instellingen van tvOS 10. Daarnaast zijn er ook al hints gevonden dat iOS 10 een donkere stand krijgt, al heeft Apple dit zelf nog niet aangekondigd. Bovendien zou de nieuwe iPhone 7 in een veel donkerdere kleur grijs beschikbaar komen die meer de kant van zwart op gaat. Een uitgebreide donkere weergave van macOS Sierra past in ieder geval goed bij de donker gekleurde 12-inch MacBook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2016, 12:20
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen dark mode, macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.