MacBook Pro 2019

Instapmodel MacBook Pro 2019 benchmarks: tot 83% sneller dan vorige generatie

Apple heeft een nieuwe MacBook Pro en dat betekent dat het weer tijd is voor performance-testjes, oftewel benchmarks. Voor veel mensen is het twijfelen tussen een opgevoerde MacBook Air of het instapmodel van de MacBook Pro. Heb je je zinnen gezet op het laatstgenoemde model, dan kun je nu alvast de benchmarks bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Pro 2019 benchmarks

De eerste exemplaren van de 13-inch MacBook Pro 2019 zijn namelijk in handen van gebruikers en dat betekent dat de eerste benchmarks bij Geekbench te vinden zijn. Het basismodel met 8e generatie 1,4 GHz quad-core Intel Core i5-processor doet het in de single-core performance tot 6,8 procent beter. Niet echt indrukwekkend dus. Maar wacht even voordat je teleurgesteld afdruipt: de multi-core performance is veel beter. Daar scoort het nieuwste model namelijk tot 83,4 procent beter, vergeleken met het instapmodel uit 2017 met een 7e generatie 2,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor. De scores zijn respectievelijk 4.639 en 16.665, als je kijkt naar acht metingen. Bij de versie uit 2017 was dat 4.341 en 9.084. Het is in dit geval niet mogelijk om te vergelijken met de MacBook Pro uit 2018, omdat het instapmodel in dat jaar geen update kreeg.


De MacBook Pro heeft als voordeel dat je de processor nog kunt upgraden als je de 1,4 GHz Intel Core i5-8257U nog niet krachtig genoeg vindt. Het lijkt een aangepaste versie van de Core i5-8250U te zijn, die speciaal ontworpen is voor Apple. Je kunt ook kiezen voor een 8e generatie 1,7GHz quad-core Core i7 processor, namelijk de i7-8557U. Deze is gebaseerd op de i7-8550U processor. Zelf noemt Apple het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro “twee keer zo krachtig” als de vorige generatie. Hoe dat in de praktijk uitpakt is echter afhankelijk van de toepassingen die je gebruikt.

MacBook 2019 benchmark
Let op: het gaat hier om 8 metingen van hetzelfde model, vandaar dat de typenummers hetzelfde zijn.

Het lijkt erop dat de meeste mensen kiezen voor het instapmodel, want van de duurdere versie zijn nog niet meerdere Geekbench-scores te vinden. Dit zou een performance-toename van rond de 60 procent betekenen. Hoe meer mensen de benchmark uitvoeren, hoe nauwkeuriger de score wordt, vergeleken met het model uit 2017.

Wil je meer weten over de nieuwe MacBook Pro? Lees dan onze round-up met informatie over alle vernieuwingen. We hebben ook een nieuwsartikel waarin we vertellen wat er bij dit specifieke instapmodel nieuw is.

Bekijk ook

Alles over de MacBook Pro: modellen, prijzen en meer

Ben je op zoek naar de MacBook Pro? Er is nu in 2022 nog meer keuze als je op zoek bent naar een nieuwe MacBook Pro. Naast de high-end 2021-modellen is er nu ook een 2022-model met M2-chip. Je leest hier alles over de nieuwe MacBook Pro 2022 en de modellen van vorig jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.