Reacties voor: Nieuwe MacBook Pro heeft geen opstartgeluidje meer

De nieuwe MacBooks van 2016 maken niet meer het kenmerkende opstartgeluidje. Apple heeft het weggehaald om het opstartproces te stroomlijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Toch jammer! Misschien sentimenteel maar ik vind het opstartgeluid erbij horen. Wanneer je het zelf wilde uitzetten dan was dat ook niet echt moeilijk. Kan er ook niet aan wennen dat het logo niet meer verlicht is. Maar over een jaar heeft niemand het er meer over natuurlijk.

  2. In de loop van de tijd is het opstartgeluidje wel iets gewijzigd. Aanvankelijk hoorde je een ‘bong’ gemaakt in C-major op een Korg-keyboard. De pitch daarvan werd meermaals aangepast. Bij de Power Macs introduceerde Apple het geluid van een elektronische jazzgitaar. Bij de 20th Anniversary Macintosh werd dit vervangen door een remix van het klassieke ‘bong’-geluidje, als eerbetoon aan de originele Mac. Bij de komst van de eerste Mac-computers (na de iMac G3) koos Apple steeds voor hetzelfde geluid in F-sharp.

    C major heet in het Nederlands C majeur (of C), F-sharp major noemen we Fis majeur (of F#).

  3. Op deze manier halen ze er wel alle iconische dingen uit. Ik mag hopen dat de macbook hierdoor geen 13 in een dozijn laptop gaat worden.

  4. Die death chimes. Geeft wel dat zelda achtige retro games feel, of niet?

    Zou die death chime van de nieuwe macbook nog wel bestaan?

  5. Dat verlichte logo weghalen is echt zonde. Dat geluid is tot daar aan toe. Maar dat logo was echt iets wat alleen macs hadden.

  6. Misschien dat ze het verlichte logo weghalen om gebruikers te laten wennen aan OLED beeldschermen die eraan zitten te komen? Die hebben geen backlight en daarom is dat logo waarschijnlijk niet meer mogelijk.

  7. Origineel geplaatst door Referix
    Op deze manier halen ze er wel alle iconische dingen uit. Ik mag hopen dat de macbook hierdoor geen 13 in een dozijn laptop gaat worden.

    Dat is het al een beetje, behalve de prijs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.