Apple MacBook Air 2022

Reacties voor: MacBook Air M2 nu officieel te koop – en dit zijn de prijzen

Het is zover: de verkoop van de nieuwe MacBook Air 2022 is nu officieel begonnen! Dit model is voorzien van M2-chip, heeft een nieuw design en is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren middernacht en sterrenlicht. Welke modellen zijn er om uit te kiezen en wat zijn de prijzen? Dat vertellen we hier!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Zou er ook nog een MacBook Air M2 komen met 16 GB?

  2. De prijs van de macbook air in 2022 is de prijs die ik in 2015 voor mijn mac book pro heb betaald. Eigenlijk voldoet mijn mac book pro na 7 jaar (!) nog prima maar de nieuwe air wordt waarschijnlijk een leuk kerstkado.

  3. Ik kan niet wachten op de Air M2! Heb zojuist m’n iPad Pro 2020 verkocht, omdat de nieuwe functie met meerdere tabbladen etc alleen werkt op een M1 iPad. Deze functie zocht ik echter wel voor m’n iPad. Dus de keuze gemaakt om hem te verkopen.

  4. Origineel geplaatst door Luc
    Zou er ook nog een MacBook Air M2 komen met 16 GB?

    Die is toch gewoon samen te stellen op de website?

  5. Origineel geplaatst door Luc
    Zou er ook nog een MacBook Air M2 komen met 16 GB?

    Origineel geplaatst door Macvin

    Die is toch gewoon samen te stellen op de website?

    Inderdaad, tot 24GB, €230 per 8GB.
    Dus een upgrade naar 16GB is €230
    Een upgrade van 8 naar 24 is €460

    Ik vraag me alleen wel af hoeveel mensen daadwerkelijk die upgrade nodig hebben. De 8GB op de SOC is icm de SSD zo snel dat ik vooralsnog niemand heb horen klagen over de “maar” 8GB. Als iemand in zijn dagelijkse gebruik nu of over 2jr 16GB nodig heeft, is die wellicht niet de doelgroep van de Air?

  6. Origineel geplaatst door Macvin
    Die is toch gewoon samen te stellen op de website?

    Oké, dan wacht ik het af. Bij het prijsoverzicht stond er nog geen 16 GB-variant tussen. Dit heeft wel mijn voorkeur, want hij moet dan heel wat jaren meekunnen.

  7. Precies geen usb poort, hoe bestanden op usb-stick zetten dan?

  8. Origineel geplaatst door Herman
    Precies geen usb poort, hoe bestanden op usb-stick zetten dan?

    Welke heeft geen usb poorten? Usb c kan gewoon gebruikt worden.

  9. Origineel geplaatst door Herman
    Precies geen usb poort, hoe bestanden op usb-stick zetten dan?

    Jan kan een USB-stick met een USB-C-connector gebruiken. Voor een oudere USB-stick met alleen een USB-A-connector kun je een USB-verloopstekkertje of -kabeltje gebruiken (ik heb er ooit een stel gekocht voor een euro per stuk) of een hub gebruiken.

  10. Origineel geplaatst door Macvin
    Die is toch gewoon samen te stellen op de website?

    Origineel geplaatst door Luc

    Oké, dan wacht ik het af. Bij het prijsoverzicht stond er nog geen 16 GB-variant tussen. Dit heeft wel mijn voorkeur, want hij moet dan heel wat jaren meekunnen.

    Er is niks om af te wachten. Op de website van Apple kun je gewoon één van de M2-modellen kiezen en vervolgens de specificaties naar wens aanpassen, zoals 16 GB RAM i.p.v. de standaard 8 GB.

  11. Origineel geplaatst door Herman
    Precies geen usb poort, hoe bestanden op usb-stick zetten dan?

    Origineel geplaatst door Jack
    Welke heeft geen usb poorten? Usb c kan gewoon gebruikt worden.

    De nieuwe MacBook Air M2. Waar moet je dan usb-stick insteken?

  12. @Gany: Theoretisch gezien zou het kunnen dat je SSD harder slijt met “slechts” 8GB. Dit omdat het geheugen gedeeld wordt met de cache van de SSD. Bij de 16GB variant wordt het geheugen apart benaderd.

  13. @Nils: Stel dat je 512 SSD wenst en 16Gb geheugen, dan wordt qua prijs de MacbookPro 14 inch al snel interessanter. Als je tot de MacBook Air doelgroep behoort zou ik denk ik bij de 8Gb blijven, in combinatie met een supersnelle SSD zal dat niet snel problemen geven bij normaal gebruik.

  14. Wat jullie niet melden is dat de 256GB SSD in de nieuwe M2 Air de helft minder snel is. Dat geldt niet voor de 512GB SSD afik.

  15. Origineel geplaatst door Luc
    Zou er ook nog een MacBook Air M2 komen met 16 GB?

    Ik zou altijd een MacBook Air kopen met minimaal 16GB ram en 512GB SSD

    Dit verhoogd de levensduur van je SSD enorm. Aangezien je dan over het algemeen meer vrije“reserve” cellen hebt. De SSD is niet te vervangen dus zeker iets om over na te denken. Meer werkgeheugen zorgt er weer voor dat er minder tijdelijk geheugen (geheugen swap) wordt weggeschreven wordt naar je SSD wat ook de levensduur van je SSD behoorlijk verlengd.

  16. @Herman: kun je deze vraag nog even in 2016 stellen dan geef ik er graag antwoord op

  17. 500 euro meer uitgeven voor de nieuwe air ten opzichte van de oude m1 air.
    Voor de meeste mensen is de M1 air zeker voldoende. Voor mij geen twijfel : de vernieuwingen zijn te klein om de prijs te rechtvaardigen!

  18. Waar is de M2 air €200,- goedkoper dan? Ik zie overal dezelfde prijs staan 😅

  19. @Xavier: Zonder vernieuwingen is de M1 ook duurder geworden. Voordat aangekondigd werd dat de M1 ook zou blijven, verkocht de Mediamarkt deze voor rond de 950 euro. Prijs nu is 1219.
    Apple is gewoon weer de consument aan het melken.
    1869 voor een M2 is sowieso een idiote prijs. Je betaalt nu werkelijk alleen voor een idee en een bepaalde performance, niet meer voor werkelijke productie kosten. Wederom het prijsverschil tussen 512 en 1 GB is voor een M2 module pci-express 4 (niet eens verkrijgbaar in 256) een paar 10tjes consumentenprijs . Dus waar een verschil van 350 vandaan komt voor 512 in plaats van 256 en een iets betere processor, is eigenlijk niet te verantwoorden. Maar ja, Apple…. Een aantal producten kan ik wel waarderen. Een Iphone, maar niet pro, via Vodafone was die 649 euro. Een Apple watch, 449 is duur, maar enigzins redelijk. Een Macbook Air M1 in de aanbieding 950 euro en een Ipad mini. Maar ik vertik het om uberhaupt een M2 te kopen voor dat soort prijzen.

  20. De Macbook Air wordt mijn eerste Apple laptop:) Teleur stellen zal het zeker niet:)

  21. Ik ga het proberen! Die blauwe lijkt me wel wat.

    En mijn MacBook Air 2019 is beschikbaar voor verkoop.

  22. Jammer, maar volgens mij zijn de Back to school weken in NL nog niet begonnen …

  23. Kan je enkel via Apple zelf een pre-order doen? Of ook via andere online winkels?

  24. @Wouter De Heij: Let op voor ontkleuring naast de trackpad door het rusten van je handpalmen.
    Al twee keer hetzelfde probleem gehad met Spacegrey. Hopelijk niet het geval bij Midnight.
    Ik ga deze keer toch voor alle zekerheid voor zilver. Daar komt het probleem blijkaar niet voor.

  25. Besteld!
    Levertijd is 15/07 🥳

  26. @JVe: Ja daar heb ik bij spacegray MacBook Pro ook last van. Overigens krijg ik mijn spatiebalk, shifttoets en enkele andere letters niet ‘vet’vrij. De originele licht-zilveren kleur vind ik nog iconisch. Maar heb gisteren toch de donkerblauw-zwarte besteld. Ik gebruik de MacBook Air als ‘travel’ machine, vooral als ik naar het buitenland vlieg met hand-bagage. De MacBook Pro is toch een stukje zwaarder en duurder (I know formeel verzekerd). Daarnaast staat veel bedrijfsgevoelige data op mijn MacBook Pro en op de Travel-air 🙂 probeer ik minimaal informatie te zetten en kan ik vanuit de cloud (via safari) meestal wel werken. Gisteren heb ik rond 17:00 de bestelling gedaan, verwachte levering is tussen 1 en 8 augustus zag ik.

  27. Veel te duur, 16gb ram had standaard moeten zijn voor die prijs. Jammer anders had ik m direct besteld.

  28. Origineel geplaatst door Maurice
    Veel te duur, 16gb ram had standaard moeten zijn voor die prijs. Jammer anders had ik m direct besteld.

    8GB is inderdaad al behoorlijk achterhaald. Dat slijt alleen maar extra je SSD door alle swap files door ram gebrek. Wat snelheid is 8GB nog wel te doen, maar met toekomstige update’s snel niet meer. Voor €1500 is dat niet oké en een behoorlijk commerciële keuze van Apple. En dan ook bezuinigen op een enkele SSD, dit waren er altijd 2 wat veel sneller was. Ik zou nooit één laptop kopen met maar 8GB ram in 2022. Sowieso vind ik MacBook’s erg veel lijken op iPhones, je kunt er echt niks meer aan veranderen of upgraden. Maar dat is de tijd waarin er nu leven. Duurzaam is het zeker niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.