Reacties voor: Gerucht: ‘Apple werkt aan 5G-MacBook voor 2020’

Apple is volgens bronnen van plan om in 2020 een MacBook met 5G uit te brengen. Dat betekent dat je altijd en overal een internetverbinding hebt, ook als je buiten het bereik van Wi-Fi-netwerk komt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Met 5G kan vast internet er wel uit lijkt me. Thuis een 5G routertje voor wat oldschool WiFi apparaten en smarthome spul en verder zoveel mogelijk aparte 5G chips met een eSim erin.

  2. Origineel geplaatst door JK
    Met 5G kan vast internet er wel uit lijkt me. Thuis een 5G routertje voor wat oldschool WiFi apparaten en smarthome spul en verder zoveel mogelijk aparte 5G chips met een eSim erin.

    Reken er maar op dat 5G duur erg zal zijn de komende jaren!

  3. Origineel geplaatst door JK
    Met 5G kan vast internet er wel uit lijkt me. Thuis een 5G routertje voor wat oldschool WiFi apparaten en smarthome spul en verder zoveel mogelijk aparte 5G chips met een eSim erin.

    5G routertje voor je old school apparaten? Tuurlijk.
    Daarom dat je een toestel nodig hebt met een 5G chip erin om op het 5G netwerk te kunnen.

  4. Het lijkt mij onzin. Ten eerste is men niet in staat 5g snel op te schalen op de juiste frequenties. Daarnaast is deverbinding met 4g vaak best lastig, waarom zou dat met 5g beter zijn? Als je een goede 5g verbinding hebt, met edge computing, dan zal het ter plekke best goedwerken, daar buiten verwacht ik dit niet. 5g lijkt mij ook niet sneller dan inhouse wifi. Zeker niet als je gaat bekabelen. Dus alleen als je beweegt lijkt het mij handig.
    Zou het zo zijn dat mobile en sensors en tv schermen seamless integreren als er alleen 5g is?

  5. Het is m.i. zeker niet bijzonder om een mobiele chip / sim in een laptop te plaatsen, voor Apple wel natuurlijk. Anderen doen dat al vele jaren, maar nu Apple straks zelf mobiele chips gaat maken (na overname chipdivisie van Intel) is het natuurlijk een kleine stap om die in alle mobiele apparaten te gaan stoppen.

  6. Origineel geplaatst door YzibiT
    Het lijkt mij onzin. Ten eerste is men niet in staat 5g snel op te schalen op de juiste frequenties. Daarnaast is deverbinding met 4g vaak best lastig, waarom zou dat met 5g beter zijn? Als je een goede 5g verbinding hebt, met edge computing, dan zal het ter plekke best goedwerken, daar buiten verwacht ik dit niet. 5g lijkt mij ook niet sneller dan inhouse wifi. Zeker niet als je gaat bekabelen. Dus alleen als je beweegt lijkt het mij handig.

    Zou het zo zijn dat mobile en sensors en tv schermen seamless integreren als er alleen 5g is?

    5G gaat inderdaad indoor niet beter werken dan WiFi, de nieuwe hogere 5G frequenties gaan minder goed door glas en beton. En trouwens, de huidige 4G wordt straks gewoon onderdeel van 5G. Daarnaast komt straks ook de nieuwe WiFi 6 standaard uit die indoor weer veel betere verbinding gaat bieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.