Maanfoto met iPhone

Zo maak je mooie maanfoto’s met de iPhone

Apple laat zien hoe je mooie maanfoto's maakt met de iPhone en heeft twee nieuwe reclamespotjes over Aandenkens.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple geeft tips om de maan te fotograferen en schakelde daarvoor vijf amateurfotografen in. Daarnaast bracht Apple twee nieuwe reclamespots uit, waarin de Aandenkens-functie centraal staat.

Maanfoto met iPhone

Maan fotograferen met de iPhone

Apple stuurde in de Verenigde Arabische Emiraten vijf amateurfotografen op pad. Met de tips en trucs uit onderstaand filmpje moesten ze de maan gaan fotograferen. Daarvoor moesten ze wel de woestijn opzoeken, om lichtvervuiling van de stad te ontlopen. In totaal brachten de fotografen 21 nachten door, verspreid over de maand, om de verschillende maanfasen mooi vast te leggen op foto’s en video’s. Ze gebruikten daarvoor een iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

De resultaten zijn op deze pagina bij Apple te zien.

Nieuwe reclamefilmpjes over Aandenkens

Verder heeft Apple twee nieuwe reclamespotjes online gezet, waarin de Aandenkens-functie centraal staat. Ze zijn heel verschillend. De eerste heet ‘The ARchives’ en toont een oudere man die een film aan het maken is. Uit een kast met tientallen lades haalt de man een foto, die vervolgens tot leven komt. De man verzamelt daarna nog een berg foto’s en video’s en gaat dan bezig om er een film van te maken. Het duurt eindeloos, maar we zien wel de liefde en aandacht die de man erin steekt. Met de Aandenkens-functie gaat het veel sneller.

Maar als je het verkeerd wilt interpreteren kan dat ook: met Apple’s Aandenkens krijg je liefdeloze, automatisch samengestelde compilaties.

De tweede video is heel anders: daarin zie je in drie stappen hoe je de Aandenkens-functie gebruikt op de iPhone. Daarvoor ga je in de Foto’s-app naar het Aandenkens-tabblad… moeilijker is het niet.

De twee spotjes maken wel duidelijk hoe makkelijk het is geworden om foto’s en video’s van een bepaalde gebeurtenis samen te voegen, zonder dat je urenlang zit te plakken en selecteren.

Update 22 juni: Apple heeft nog twee tutorialfilmpjes toegevoegd. De eerste gaat over Aandenkens aanpassen en duurt 40 seconden:

De andere gaat over het delen van Aandenkens op sociale media:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2017, 7:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.