MacBook Pro doos van Apple

Gerucht: ‘Opvolger 13-inch M1 MacBook Pro krijgt ook nieuw design’

Apple gaat de 13-inch M1 MacBook Pro dit jaar vervangen door een nieuw model met M2-chip, zo zegt een bron. Het design zou hetzelfde zijn als de huidige 14-inch MacBook Pro van eind 2021.

Eind 2021 introduceerde Apple de 2021 MacBook Pro. Naast de M1 Pro-chip en M1 Max-chip, introduceerde Apple ook een gloednieuw design. Maar er is ook nog altijd een MacBook Pro in het assortiment die nog het vorige design heeft: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip. Volgens ontwikkelaar en geruchtenlekker @DylanDKT krijgt dit model in 2022 een upgrade. Er komt een nieuwe chip, nieuw scherm én een nieuw design, zo zegt hij.

‘Opvolger M1 MacBook Pro krijgt nieuw design, 14-inch display en M2-chip’

Dit model zou volgens de geruchtenlekker, die vaker goede voorspellingen geeft en juiste informatie wist te melden, in de tweede helft van 2022 uitkomen. Deze nieuwe MacBook Pro maakt de overstap naar een M2-chip en het scherm krijgt ook een upgrade van 13- naar 14-inch. Of het display ook mini-LED wordt zoals bij de high-end MacBook Pro, is niet duidelijk.

Ook krijgt dit model hetzelfde nieuwe ontwerp als de 2021-modellen, zo voegt de geruchtenlekker toe in een opvolgende tweet. Dat betekent dus een wat hoekiger design, waarbij het model ook wat dikker is. Hij voegt daar ook nog aan toe dat alle poorten van de huidige 14-inch MacBook Pro met M1 Pro/Max-chip ook in het nieuwe model komen. Verwacht dus een hdmi-poort én een sd-kaartslot, naast meerdere usb-c-poorten.

Apple’s line-up zou er dan zo uit kunnen zien:

  • M2 MacBook Pro, 14-inch (opvolger M1 MacBook Pro, 13-inch; 2020)
  • M1 Pro/Max MacBook Pro, 14-inch (2021)
  • M1 Pro/Max MacBook Pro, 16-inch (2021)

Tot slot zegt de bron dat de prijs van het nieuwe M2-model iets hoger ligt dan van de huidige M1-versie. De M1 MacBook Pro 13-inch is verkrijgbaar vanaf €1.449,-, dus een prijs die een paar honderd euro hoger ligt is niet ondenkbaar. Eerder zei ook al Mark Gurman dat Apple werkt aan een nieuw instapmodel van de MacBook Pro, samen met nog vier andere Macs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. Ze zijn voorzien van de nieuwe M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.