Shazam iPhone iPad 8.0

Luister al je gescande tracks achter elkaar in Shazam na update

Een stevige update voor Shazam en Shazam Encore voor iPhone: je kan nu je playlist aan gescande muziek afspelen via Spotify en Rdio.

Shazam iPhone iPad 8.0Welke liedjes heb je ook alweer gescand. Vind je ze nog steeds tof, of werd je meegenomen door de vakantiesfeer en kan je een track nu niet meer aanhoren? Shazam en Shazam Encore zijn voorzien van een update waardoor je nu al je gescande tracks achter elkaar kan luisteren.

Je kan standaard niet de volledige nummers beluisteren, maar krijgt de 29 seconden lange samples van iTunes te horen. Je kan echter wel inloggen met een Spotify Premium-abonnement of een Rdio-abonnement. Zodra je dat hebt gedaan, luister je alle bekende tracks volledig en achter elkaar. Zo is Shazam dus veel meer een afspeellijst geworden van muziek die je leuk vindt.

Shazam iPhone alles afspelen https://s3-storage.textopus.nl/wp-content/uploads/2014/12/18072757/Shazam-iPhone-hitlijsten.png

De playlist beluisteren doe je rechtsboven met de ‘Alles afspelen’ knop op de Tags-pagina. Naast Alles afspelen staat nog een nieuwe klop: eentje waarmee je de liedjes kiest die je wilt kopen. De muziek speelt alleen door op de achtergrond als je Shazam hebt gekoppeld aan Spotify; met de iTunes samples knalt die eruit. Dankzij de Spotify-integratie is het ook makkelijker om tracks meteen te openen in de Spotify-app. Hetzelfde geldt voor Rdio.

Op het startscherm van Shazam word je voortaan op de hoogte gehouden van nieuwe releases van de artiesten die je hebt gescand met de app. Er ligt ook meer nadruk op afspeellijsten anders dan die van jou. De Home-pagina opent nu met de Shazam-hitlijsten die je kan beluisteren, en als je ingelogd bent met Facebook, kan je nu ook de afspeellijsten van vrienden horen. Opnieuw trouwens als samples afkomstig van iTunes. De ‘Alles afspelen’ knop vind je dan ook op die pagina’s: het is echt een onderdeel van Shazam geworden.

De updates worden op dit moment uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 13:41
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, shazam, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.