Marktplaats icon

Marktplaats aangepast voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Marktplaats heeft in een update iPhone 6-ondersteuning gekregen. Hierdoor werkt de app beter op de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het gaat ineens hard: na een iPhone 6-update voor Snapchat vanmorgen, is ook Marktplaats aangepast voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hierdoor maakt de app nu beter gebruik van de grotere iPhone-schermen.

Apps zonder iPhone 6-ondersteuning zijn gewoon te gebruiken, maar worden ingezoomd op het scherm getoond. Hierdoor krijg je grote knoppen en onscherpe teksten te zien. De update voor Marktplaats verhelpt dit. Op eerdere iPhone-modellen is de app onveranderd.

Marktplaats iPhone 6 auto'sMarktplaats iPhone 6

Het is de eerste noemenswaardige update voor Marktplaats in lange tijd. De app kreeg de afgelopen maanden een aantal kleine uopdates, maar hierbij ging het voornamelijk om bugfixes en tweaks. De laatste update uit november verbeterde bijvoorbeeld de manier waarop je auto-advertenties plaatst. De iPhone 6-update van de app brengt naast ondersteuning voor grotere schermen niks nieuws met zich mee.

We vroegen in november nog aan de makers van grote, Nederlandse iOS-apps waarom ze nog geen iPhone 6-ondersteuning hadden toegevoegd. In veel gevallen wordt wel gewerkt aan de update (bijvoorbeeld voor onze eigen iCulture-app), maar wordt hij bewaard voor een later moment. Dan kan de ontwikkelaar ondersteuning voor de iPhone 6 tegelijkertijd toevoegen met extra nieuwe functies. Dit gebeurde eerder vandaag ook met Snapchat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 15:32
Categorie Apps
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.