Lotus Notes laat op iPhone nog op zich wachten

Lotus Notes op de iPhone zou vorige week tijdens de Town Hall-meeting al worden aangekondigd, zo was voorspeld. De Lotus Notes-client komt niet op korte termijn; IBM moet er nog aan beginnen, zo zegt een woordvoerder.

iPhone Lotus NotesVoorafgaand aan de Town Hall-bijeenkomst waar de iPhone SDK werd gepresenteerd, gingen er geruchten dat Microsoft Exchange en Lotus Notes op de iPhone zou worden ondersteund (analist Shaw Wu wist het zelfs zeker). Op de bijeenkomst zelf werd echter alleen gesproken over Exchange. Dat was reden voor Computerworld om eens te informeren hoe de zaken ervoor staan. IBM-woordvoerder Mike Azzi, zei in een telefonisch interview dat de Lotus Notes-ontwikkelaars bezig zullen gaan met een Notes e-mailapplicatie voor iPhone 2.0.

Meer wilde Azzi er niet over zeggen, maar uit het antwoord kunnen wel twee dingen worden afgeleid: ten eerste dat de engineers er nog niet mee zijn begonnen en ten tweede (maar dat is speculeren) dat er blijkbaar toch spanningen zijn tussen Big Blue en Apple. Of misschien is het gewoon frustratie, omdat Microsoft’s Exchange wel de spotlights haalde tijdens de Apple-bijeenkomst. Intussen is er wel een andere manier om e-mail uit Lotus Notes op je iPhone te krijgen.

MartinScott WirelessMail is software die een kopie van alle e-mail die in je Notes-inbox binnenkomt doorstuurt naar Gmail of Yahoo Mail. Die kan de iPhone wel downloaden. Het is niet ‘zomaar’ doorsturen: de e-mailberichten houden de juiste header en ze zien er niet uit als een e-mailbericht dat geforward is. WirelessMail kost $59 per gebruiker, plus een jaarlijkse 25% onderhouds- en supportfee (optioneel). Andere oplossingen zijn PocketMac GoBetween en later ook Commontime.

Meer info: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2008, 10:41
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, notities, pushberichten, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.