‘Uitstel van iPhone SDK was mediatruc’

De Apple-blog Infinite Loop denkt dat uitstel van de iPhone SDK een truc was om langdurige buzz rond de iPhone te genereren. Maar Businessweek pikt dat niet: het idee voor de SDK en de iPhone zijn gelijktijdig ontstaan, maar de SDK was domweg complexer om te maken.

iPhone SDK opzettelijk uitgesteldDavid Chartier van Infinite Loop heeft een theorie. Hij denkt dat Apple de iPhone SDK misschien wel opzettelijk heeft uitgesteld, zodat er meer buzz zou ontstaan. Apple was natuurlijk al lang bezig met een SDK, maar door deze tot meer dan een jaar na de officiële introductie van de iPhone geheim te houden, zorgde Apple ervoor dat de iPhone in de headlines bleef en dat het vuurtje telkens weer werd opgestookt.

Een andere theorie is dat de SDK gewoon laat is, omdat het in februari nog niet af was. Hoewel ook dat geen sluitende verklaring is, omdat Apple details over de SDK al in februari had kunnen geven, met de mededeling dat daadwerkelijk downloaden van de SDK pas vanaf half maart mogelijk zou zijn. Arik Hesseldahl gelooft de argumentatie van Infinite Loop niet: sinds er over de SDK wordt gepraat (oktober 2007) bleef de iPhone wel in het nieuws, maar dat had meestal niets met de SDK te maken.

In een interview dat Hesseldahl met Fox Business News had, ging het niet over de SDK maar over de concurrentie tussen Apple en RIM, wat maar aangeeft dat voor de mainstream media de SDK eigenlijk van ondergeschikt belang is. Hasseldahl denkt wel dat er al plannen waren om een SDK uit te brengen zolang als er plannen waren om een iPhone te maken. Dat ze niet op hetzelfde moment zijn uitgebracht heeft volgens hem meer te maken met de complexiteit, dan met een vooraf bedachte truc om marketing buzz te genereren.

Meer info: Infinite Loop en Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2008, 12:34
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.