Logitech MX ERGO Trackball muis.

Nieuwe Logitech MX ERGO-muis met trackball is verstelbaar

Logitech heeft weer een nieuwe muis voor de Mac aangekondigd. Deze keer is het de MX ERGO, een ergonomische muis met trackball die eenvoudig te verstellen is.

Logitech MX ERGO Trackball muis.
Logitech heeft weer een nieuwe muis voor de Mac aangekondigd. Deze keer is het de MX ERGO, een ergonomische muis met trackball die eenvoudig te verstellen is.

Logitech MX ERGO met trackball

Als je een muis voor je Mac niet prettig vindt omdat je je hand veel heen en weer moet bewegen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Apple’s eigen Magic Trackpad. Het nadeel daarvan is dat het niet altijd even ergonomisch is en het bij veel gebruik wat belastend kan zijn voor je hand. Logitech wil dit oplossen met de nieuwe MX ERGO-muis. Deze nieuwe MX ERGO is de opvolger van de in 2010 verschenen M570-muis, waardoor het voor het eerst in zeven jaar is dat er weer een nieuwe Logitech-muis met trackball op de markt verschijnt. Met de trackball is het niet meer nodig om je muis te bewegen over het bureaublad, omdat je je cursor met je duim bedient door aan de trackball te draaien.

Om meer comfort te geven kun je de MX ERGO instellen. Onder de trackball bevindt zich een scharnier, waardoor je de hoek van de muis naar eigen smaak kunt aanpassen, tot een maximum van twintig graden. Bij de muis zit ook een knopje om de snelheid en de nauwkeurigheid van de cursor snel aan te passen. De muis is daarnaast voorzien van een zogenaamde precisiescrolwiel, waardoor je nauwkeuriger kunt scrollen. Dit werkt ook voor horizontaal scrollen. De batterij van de MX ERGO gaat volgens Logitech zo’n vier maanden mee, zonder dat je hem tussentijds op hoeft te laden. Is hij toch leeg, dan hoef je de muis maar één minuut op te laden om hem weer een hele dag te gebruiken.

Logitech MX ERGO instellen in een gif.

De MX ERGO werkt daarnaast ook met Logitech Easy Switch en Logitech Flow. Hierdoor kun je snel en makkelijk wisselen tussen meerdere apparaten. Logitech Flow is handige software waarmee je een muis op meerdere computers tegelijk kunt gebruiken. Dit komt van pas als je zowel een MacBook als een iMac gebruikt, omdat je zo je pijltje van de ene Mac naar de andere kunt verplaatsen. Ook kun je zo makkelijk kopiëren en plakken tussen de twee Macs. Eerder werkten de nieuwe MX Master- en MX Anywhere-muizen al met de Flow-software.

De nieuwe Logitech MX ERGO is vanaf 6 oktober 2017 beschikbaar en kost €109. Vorige week kondigde Logitech ook al een nieuw toetsenbord aan, genaamd de Logitech Craft. Dit toetsenbord moet nog medio september in de schappen liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 13:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen logitech, muis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.