Logitech Flow en MX Master 2S.

Bedien meerdere computers tegelijk met Logitech Flow en nieuwe MX-muizen

Met de nieuwe Logitech Flow-software en nieuwe MX Master 2S en MX Anywhere 2S-muizen kun je tot wel drie computers tegelijkertijd bedienen. Ook zijn de muizen vernieuwd voor betere prestaties.

Logitech Flow en MX Master 2S.
Logitech heeft twee nieuwe MX-muizen aangekondigd die samenwerken met de nieuwe Logitech Flow-software. Met de nieuwe verbeterde Logitech MX Master 2S en Logitech MX Anywhere 2S in combinatie met Logitech Flow kun je meerdere computers tegelijk bedienen met een enkele muis. Dit komt dus goed van pas als je op meerdere computers tegelijk moet werken.

Logitech Flow voor meerdere computers

Logitech Flow is nieuwe software voor onder andere de Mac die deel uitmaakt van de Logitech Options-software. Met de gratis software kun je eenvoudig tot wel drie computers tegelijk bedienen met slechts één muis. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig tekst, afbeeldingen en zelfs documenten kopiëren op de ene computer en plakken op de andere, allemaal met dezelfde muis. Dit werkt zelfs tussen een Mac en Windows-pc, zolang je maar gebruikmaakt van Logitech Flow en een geschikte muis. Het enige wat nodig is, is dat je op beide computers de juiste software installeert, verbindt met hetzelfde Wi-Fi-netwerk en ook dezelfde muis aan de computers koppelt.

Logitech MS Master 2x en MX Anywhere 2S

Om Logitech Flow te kunnen gebruiken, heb je wel een geschikte Logitech-muis nodig. Hiervoor zijn twee nieuwe MX-muizen aangekondigd. Zowel de nieuwe MX Master 2S als de MX Anywhere 2S zijn voorzien van zogenaamde Darkfield High Precision tracking, zodat de cursor nauwkeuriger reageert. Ook de resolutie is verhoogd tot 4.000 DPI. De nieuwe muizen werken op elke achtergrond, waaronder ook glas. Je kunt de nieuwe muizen dus gewoon gebruiken op een glazen bureau. De ingebouwde batterij kan tot zeventig dagen mee gaan.

Logitech MX Master 2S.

De duurdere MX Master 2S heeft een aanpasbaar scroll-wiel. Deze kan automatisch overschakelen tussen zogenaamde click-to-click en hyper-fast scroll. Dit komt erop neer dat je sneller door lange documenten of websites kunt bladeren. Ook aan de zijkant zit een scroll-functie. Via Logitech Options kun je allerlei functies apart instellen, net als bij de huidige muizen het geval is. De MX Master 2S heeft aan de zijkant een uitsteeksel waar je duim op kan rusten. De MX Anywhere 2S heeft een zogenaamde precision wheel waarmee je schakelt tussen de twee soorten scrollen. Ook is deze een stuk compacter dan de MX Master 2S.

Logitech MX Anywhere 2S.

De nieuwe MX Master 2S kost €109, terwijl de MX Anywhere 2S voor €89,99 voor jou kan zijn. Beide muizen komen in juni beschikbaar via onder andere de website van Logitech en worden deze maand geleverd. Als je gebruik wil maken van Flow, dan heb je daar dus één van deze twee muizen voor nodig. Ook de M590 Multi-Device Silent werkt met Flow en is met een prijskaartje van €49,99 een stuk goedkoper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2017, 14:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen logitech, muis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.