Lightning-koptelefoonadapter

Apple’s Lightning-naar-koptelefoonadapter is Apple’s goedkoopste accessoire

Apple levert de Lightning-naar-koptelefoonadapter bij elke iPhone 7, maar voor een los exemplaar ben je deze keer goedkoper uit bij het origineel van Apple. De adapters van andere bedrijven zijn vaak duurder dan Apple's eigen oplossing.

Het ontbreken van de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 is veruit het meest besproken onderwerp van de onthulling. Hoewel Apple heeft uitgelegd waarom deze koptelefoonaansluiting moest verdwijnen, weten ze ook dat het een nogal impact heeft. Mede daarom levert Apple bij iedere iPhone 7 een Lightning-naar-koptelefoonadapter, zodat je je huidige oordopje kunt blijven gebruiken. Moet je Apple’s eigen adapter gebruiken of kun je beter terecht bij andere partijen? Als het om de prijs gaat, blijk je bij Apple het best uit te zijn.

Lightning-koptelefoonadapter

Niet alleen krijg je bij Apple de adapter al gratis meegeleverd, maar mocht je een extra exemplaar nodig hebben dan is die bij Apple ook veel goedkoper dan bij externe partijen. Tenminste, als je een gecertificeerd exemplaar wilt.

Lightning-naar-koptelefoonadapters

Het is niet de eerste keer dat Apple een veelgebruikte aansluiting verwijdert uit een toestel. In 2012, bij de lancering van de iPhone 5, werd de bekende 30-pens-aansluiting van Apple ingeruild voor de Lightning-aansluiting. De impact was misschien wel groter dan nu: heel wat mensen hadden thuis een heel arsenaal aan docks, speakers en andere accessoires staan, allemaal uitgerust met deze 30-pens-aansluiting.

Als je deze nog wilde gebruiken in combinatie met de iPhone 5, had je hiervoor een speciale adapter nodig. Apple maakte ze zelf onder de naam Lightning-naar-30-pensadapter en verkocht ze voor maar liefst €35. Bij de nieuwe Lightning-naar-koptelefoonadapter pakt Apple het een stuk voordeliger aan.

De los verkrijgbare adapter voor je oordopjes kost bij de online Apple Store maar €9, een stuk minder dan de eerder genoemde Lightning-naar-30-pens-adapter. Deze adapter is zelfs één van de goedkoopste accessoires die je in de Apple Store kunt vinden. Zelfs de Remote Loop, het polsbandje voor de Apple TV Remote, is met een prijs van €15 toch weer €6 duurder.

Lightning-adapter voor 30 pinsAlleen de oude iPhone-naar-micro-usb adapter zit met €9 in dezelfde prijsklasse.

De eerste adapters van third-party bedrijven zijn inmiddels ook verschenen en zijn in veel gevallen duurder dan Apple’s eigen adapter. De adapters van VAPIAO en OKCS kosten allebei bijvoorbeeld €14,95, toch bijna €6 duurder dan het origineel. Mocht je dus op zoek zijn naar een extra Lightning-naar-koptelefoonadapter, dan ben je deze keer waarschijnlijk het goedkoopst uit bij Apple’s eigen originele versie, tenzij je een paar weken geduld hebt en Chinese namaak goed genoeg vindt. Wil je je iPhone 7 opladen en tegelijkertijd muziek luisteren, dan zijn daar weer andere oplossingen voor bedacht.

Via: iPhone Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2016, 10:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen koptelefoon, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.