Reacties voor: LastPass Families gestart: wachtwoorden delen met de hele familie

Als je wachtwoorden met famillieleden wil delen, dan kan dat vanaf nu met LastPass Families. De wachtwoordenapp laat je met dit nieuwe account gegevens uitwisselen met familieleden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Is lastpass nu een goede vervanger voor 1Password?
    Door iCloud Keychain gebruik ik de software als naslagwerk, ik moet ook veel op Windows werken 😡
    Heb abo-model van 1Password zint me niet. Dus gratis of goedkoop synced tussen m’n Mac en iPhone zou fijn zijn…

  2. Gebruik al járen eWallet. Werkt met iCloud sync. Veilig én geen extra kosten. Wellicht ietsje minder fraai uitgevoerd en misschien ook niet perfecte UI, maar ik zou deze zeker aanraden.

  3. @Cloverfield: Waarom gebruik je dropbox niet ipv icloud? Dan is synchronisatie tussen mac en windows geen problem meer.

  4. En weer een app met abo. Word onderhand allergisch voor al die abo’s. Voor een duur pakket zoals Adobe zou ik het begrijpen als je een keuze had gezien de hoge prijs, maar ook daar ben je nu verplicht een abo te nemen wil je het gebruiken. Ontwikkelaars, stop met die onzin en laat iemand kiezen tussen een eenmalig bedrag of een abo, als je het dan toch niet kan laten om het abo concept te gebruiken voor je app…een ander punt is dat al die abo-tjes relatief ‘weinig’ kosten, maar dat alles bij elkaar toch aardig op kan lopen.

  5. @Michael: Het bestaat nog steeds, echter brengen ze dan weer om de zoveel tijd een compleet nieuwe app uit. Ook niet echt handig. Ik begrijp het wel. Alles kost nu eenmaal in de Era geld. Dat houd je niet tegen. Je bent zo’n 20 jaar te laat geboren. Kijk maar naar de hardware. iPhones upgraden kost ook geld, waarom software niet?

  6. Ik vind 50 dollar per jaar om je wachtwoorden op te slaan toch wel erg prijzig.
    En ik ken lastpass niet verder maar je leest toch regelmatig over beveiligings lekken niet goed beveiligde servers etc. Voor dit bedrag moet het dan ook wel 100% perfect zijn. Anders rechtvaardig dit zeker niet een bedrag van bijna 50 dollar.

  7. Ik vind het vooral gezeur. Premium was al jaren 12 dollar per jaar wat ik al een koopje vond. Premium wordt nu 24 dollar. Ik vind dat nog niet veel geld voor hetgeen je er voor krijgt.

    Security kost nou eenmaal geld. Als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten moet je niet gek opkijken als je later toch nog in de problemen komt.

    Lastpass is dan wel een paar keer in het nieuws geweest vanwege hacks maar daarbij zijn nog nooit wachtwoorddatabases van gebruikers bij buitgemaakt.

  8. @Bas: 48 dollar is voor het family abonnenment. Premium kost 24 dollar

  9. @Michael: Het programma had altijd een abonnementsvorm. Dus daar is niets aan veranderd.

  10. @Ronald: Mijn punt is, een pittige prijs rechtvaardige de dat je er vanuit moeten kunnen gaan dat dit wel veilig is. En dat de ontwikkelaars er alles aan doet om het veilig te houden (binnen de grenzen van wat mogelijk is, ik verwachten ook,weer geen wonderen).

  11. @Ronald: Je zorgverzekering kost ook eenmaal geld, maar krijg je ook klachten over als je dat van de een op de andere dag verdubbeld in prijs.

    Toen LastPass overgenomen werd door LogMeIn (die bekend staan om belachtelijke prijsverhogingen) gaven ze aan dat ze daar niets aan zouden veranderen. Ook niet chic.

  12. @Cloverfield: nee.

    Thuis werk ik met 1Password. Op kantoor werken we met lastpass, omdat het goedkoper is. Lastpass werkt lang niet zo goed. Geeft zelfs bij subdomein gebruik vaak zelfs totaal verkeerde informatie. Zoeken gaat lastig. Het plaatst icons in webformulier velden doen niet dienen voor een gebruikersnaam of wachtwoord. Kortom, het irriteert meer dan sat het goed werkt.

    1Password doet eigenlijk precies wat je er van verwacht en zoals je het wilt.

  13. Ik heb de gratis Keychain op mijn macbook pro , weet alleen niet of je die opgeslagen wachtwoorden met elkaar kan delen, zie het nut er eigelijk niet van om opgeslagen wachtwoorden te delen, ieder familie lid zijn eigen wachtwoord of is dat te simpel gezegd….

  14. @Peter: Als het niet correct werkt bij subdomeinen, dan ligt dat aan jullie instellingen. 1Password heeft met name de UI als voordeel, maar LastPass biedt 3x zoveel functionaliteit.

  15. Origineel geplaatst door Chrismania
    @Ronald: Je zorgverzekering kost ook eenmaal geld, maar krijg je ook klachten over als je dat van de een op de andere dag verdubbeld in prijs.

    Toen LastPass overgenomen werd door LogMeIn (die bekend staan om belachtelijke prijsverhogingen) gaven ze aan dat ze daar niets aan zouden veranderen. Ook niet chic.

    Zorgverzekering verdubbelen is heel iets anders. Wat is nou 24 dollar voor digitale veiligheid.

  16. (Red.) Artikel opnieuw gepubliceerd vanwege de officiële start van LastPass Families.

  17. Lastpass is leuk maar onze voorkeur gaat naar 1Password. Vooral nieuwe abonnementsvorm met storage op secure 1Password server is een bonus op de iCloud/Dropbox variant. CISO zegt doen.

  18. @Marjolijntju: Of het wenselijk is om wachtwoorden met elkaar te delen is voor iedereen verschillend. Het is wel goedkoper dan voor ieder een apart abbonement af te sluiten.
    Het voordeel van deze pw managers is natuurlijk dat ze ook werken op je Windows pc, je Android phone van de baas enzoverder. Keychain werkt alleen op Mac.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.