Laat Siri je piano bespelen

Met behulp van een AirPort Express kan de Yamaha Disklavier een nummer afspelen met behulp van Siri, zonder dat er iemand achter zit.

Yamaha DisklavierDe afgelopen tijd zijn we een hoop interessante toepassingen voor Siri tegengekomen. Zo kan de virtuele assistent van de iPhone 4S auto’s starten, de binnentemperatuur aanpassen en andere apps op de iPad besturen. Craig Knudsen laat in een video nog een mogelijkheid zien: hij kan een Yamaha Disklavier-piano verbonden met een draadloos netwerk ieder nummer uit zijn iTunes-bibliotheek laten afspelen. Hiervoor maakt hij geen gebruik van een jailbreak of de bekende Siri-proxyserver.

De truc achter Knudsen’s met Siri bestuurbare piano is AirPlay. Onder de piano bevindt zich een Apple AirPort Express, die weer is verbonden aan de MIDI-aansluiting van de Yamaha Disklavier-piano. Hierdoor worden de nummers die Knudsen afspeelt op z’n iPhone via AirPlay automatisch op de piano afgespeeld. Er kleeft wel een kleine voorwaarde aan: zo moet de afgespeelde track MIDI-data bevatten.

De methode lijkt niet moeilijk te reproduceren, maar kan je wel een fikse duit kosten: niet alleen heb je namelijk een Apple AirPort Express nodig, maar ook de desbetreffende piano.

Bron: The Loop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 10:45
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen piano, proxy, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.