iMessage iOS 8 uitgelicht

Nieuwe iMessage-bug laat iPhone crashen door tekstbericht

Een nieuw ontdekte bug in iOS zorgt ervoor dat de Berichten-app telkens crasht. Je moet daarvoor wel een heel bijzondere reeks tekens ontvangen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iMessage iOS 8 uitgelichtEen nieuw ontdekte bug in de Berichten-app van iOS, zorgt ervoor dat de iPhone kan crashen. Daarvoor moet iemand je wel een heel specifieke reeks tekens en Arabische karakters sturen. De iPhone zal meteen herstarten. Start je daarna opnieuw de Berichten-app, dan zal deze meteen weer crashen. Het kan daardoor lastig zijn om nog toegang te krijgen tot de app.

Update 29 mei: Apple biedt een tijdelijke fix en belooft een permanente oplossing.

iMessage-bug laat iPhone steeds crashen

Gelukkig zijn er ook enkele oplossingen, waaronder het sturen van een tekstbericht naar jezelf. Was de Berichten-app geopend op het moment dat het vervelende bericht binnenkwam, dan kan de boosdoener het probleem oplossen door een volgend bericht te sturen (uiteraard met normale tekst). Als de Berichten-app open stond in de lijstweergave, kun je vast komen te zitten omdat de app steeds blijft crashen. Je kunt dit oplossen door een bericht naar jezelf te sturen. Dit is op meerdere manieren mogelijk, bijvoorbeeld via Siri (‘Stuur een bericht naar mijzelf’). Ook kun je een willekeurige app openen en via de deelopties iets naar jezelf sturen, bijvoorbeeld een foto. Als alternatief kun je vragen of iemand anders jou een bericht wil sturen.

bug-messaging-tekstbericht

Het is wel vaker voorgekomen dat de Berichten-app crashte door het sturen van een heel specifieke reeks tekens. Als het je overkomt, is dat een bewuste actie van de verzender. De reeks karakters is ook deze keer weer zo ongebruikelijk, dat niemand het spontaan intikt.

Apple is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 7:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen berichten, bug, crash, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.