Krijgt iOS 8 deze nieuwe emoji’s?

Het Unicode Consortium heeft nieuwe 250 emoji aangekondigd. De smileys bevatten een middelvinger en meerdere objecten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Emoji 7.0 (2)Het Unicode Consortium heeft 250 nieuwe emoji’s aangekondigd. Tussen deze smileys zitten onder andere veel objecten. Je kunt met een emoticon filmtickets, een thermostaat, een camping, een kaars of totaal iets anders in een chat gebruiken. Er zit ook een opmerkelijke tussen: met de nieuwe emoji’s lijkt het ook mogelijk om een middelvinger te versturen. Mogelijk zal Apple de 250 nieuwe emoticons toevoegen aan iOS. Dit zou dan kunnen gebeuren in iOS 8, de laatste iOS-versie die zich op het moment in een betafase bevindt.

Apple voegt in iOS-updates vaker nieuwe emoji’s toe. Dit gebeurde bijvoorbeeld met iOS 6. Dit kan echter pas zodra het Unicode Consortium nieuwe exemplaren heeft gemaakt. In iOS 8 heeft Apple een speciale emoji-knop toegevoegd.

Bovenstaande afbeelding laat een paar voorbeelden van de nieuwe emoji’s zien. Op de website van het Unicode Consortium zijn de nieuwe emoticons allemaal te zien, maar: deze site vereist dat je browser of iOS-versie de laatste emoji’s ook ondersteunt. Dat doen op het moment van schrijven nog maar weinig browsers, aangezien de smileys gloednieuw zijn.

In maart zei Apple in gesprek te zijn met het Unicode Consortium, over het maken van emoticons met meerdere huidskleuren. Dit nadat een bekende acteur klaagde over het gebrek aan diversiteit in de smileys. Tussen bestaande emoji’s zitten een paar hoofdjes met donkere huidskleur, maar dit zijn stereotypes met bijvoorbeeld een tulband.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:33
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 8

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.