KPN Play

KPN Play stopt in juli met online tv-dienst en apps

KPN stopt in juli met de tv-dienst Play. Er is volgens de provider onvoldoende vraag naar de dienst. Voor de huidige abonnees stopt het vanzelf en ze hoeven in de maand juni niets meer te betalen.

KPN Play gaat stoppen

KPN Play ging in het najaar van 2015 van start. We noemden het destijds een ‘Netflix-concurrent met live-tv en iOS-app’, met onbeperkte toegang tot films, series en de meest bekeken tv-zenders. Gebruikers betaalden tien euro per maand en konden ook tv-programma’s terugzien. Net als bij het eveneens gestopte KNIPPR hoefde je geen klant bij een kabelaanbieder te zijn. KNIPPR stopt op 1 juni, vandaag dus.


Tot 2 juli kunnen huidige abonnees gebruikmaken van de dienst, zonder dat ze nog iets hoeven te betalen. Daarna stopt het vanzelf, belooft KPN. De website blijft tot oktober 2018 bestaan zodat mensen nog kunnen inloggen op hun account en eventueel data kunnen raadplegen.

KPN richtte Play in 2015 op als tv-dienst voor jongeren die geen vaste kabelaansluiting wilden, bijvoorbeeld omdat ze in een studentenhuis wonen en/of niet lang op dezelfde plek wonen. Je kon de tv-programma’s via je iPhone en iPad bekijken via de bijbehorende app. Nu blijkt dat er toch niet zoveel behoefte is aan een vrijheid-blijheid-abonnement voor televisie. Veel mensen hebben toch al een internetabonnement lopen bij een provider en sluiten daar meteen een tv-bundel bij af.

Zoek je een alternatief, dan kun je eventueel overstappen naar de KPN iTV-app. Dit is ook de app die KPN als alternatief adviseert. Dat is echter minder aantrekkelijk, omdat je daarvoor een internet- en tv-abonnement van KPN nodig hebt. Bij KPN Play kon iedereen zich aanmelden, zonder verdere verplichtingen. Wellicht is NLZIET een betere optie. Die dienst is eerder deze week voorzien van een Apple TV-app.

Wil je televisiekijken op de Apple TV, dan kan dat met onderstaande apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.