Reacties voor: Koopgids voor de iPad: hoe kom je snel aan een iPad?

De iPad komt voorlopig niet naar Nederland, maar toch zijn er mogelijkheden om de iPad te kopen: begin april in de VS of eind mei in een van de Europese landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 88 reacties

  1. Handig overzicht. Ik ga denk ik voor FromUS2You.

  2. Gonny, LET OP: Alleen de WiFi+3G versie heeft GPS!!

    Het lijkt me slim om dit in de koopgids te vermelden

  3. @Ace: OK! Zo wordt het artikel steeds beter. Ik heb nog wat keuzetips erbij gezet, bijv. dat je ook een duo-sim kunt aanvragen bij je operator, zodat je geen tweede telefoonabonnement hoeft te nemen.

  4. Kan je op 12 maart pre-orderen (met Amerikaanse bankkaart) en laten leveren op een Amerikaans adres of moet je hem altijd zelf gaan halen in een Apple store ?

  5. Hoe zit het met de garantie?

  6. Belangrijke aanvullende info! Volgens de nieuwe regels mag je tegenwoordig tot 430 euro belastingvrij invoeren. Dat betekent dat de goedkoopste iPad in ieder geval buiten de douane-aangifte valt. Koopgids wordt daarom aangepast.

    Het wordt trouwens wel heel ingewikkeld, want als je vanuit de VS laat versturen via een pakketje, geldt die vrijstelling maar tot €22.

  7. @Gonny van der Zwaag:
    Oeh als de dollar nog net iets zakt (of de eur stijgt) kan ik dus net de 32GB belastingsvij invoeren!!

  8. @Erik: Die ligt inderdaad net op de grens.

    Oeps, te snel gereageerd. De douane hanteert een afwijkende koers. Linksonder op deze pagina kun je zien hoe ze €430 op dit moment omrekenen. Daaruit blijkt dat €430 gelijk staat aan $639,85 dus daar valt de iPad 32GB nog makkelijk onder.

  9. Is de garantie van de iPad wereldwijd?

  10. @Marco Snels:
    ik had mijn iPod Touch ook uit buitenland kon ik gewoon bij A-Mac inleveren (had alleen niet gezegd waarvandaan ik hem had.)

  11. Bedankt voor deze koopgids, erg fijn al die tips. Ik zou het ook erg prettig vinden om als er straks meer bekend is, tips te krijgen waar de iPad in Duitsland, zo dicht mogelijk bij de grens te krijgen is. Even naar Duitsland rijden is toch wat makkelijker dan de VS.

  12. Ik ga in de zomervakantie naar de VS. Of ik koop een gewone laptop met een ipad (laatste in de VS), of ik koop een iMac met een ipod touch 32 GB.. Moeilijke keuze, aangezien ik niet het budget heb om een iMac en een iPad te kopen :x.

  13. Hmm ok, erg handig en al..maar niet voor mij.

    1. Ik heb geen amerikaanse vrienden.
    2. Ik heb geen amerikaanse creditcard waardoor alleen MyUS overblijft.
    3. Ik heb uberhaupt geen creditcard waardoor MyUS weer afvalt.

    Waarom moet Apple nou weer alleen creditcards accepteren.

  14. Handige gids, maar wacht sowieso op de 3G versie, met GPS. Gelukkig heb ik mijn amerikaanse cc en bankrekening nog, verzendadresje in US is zo geregeld.

    Verwacht dat prijzen in Europa weer absurd hoog zullen zijn, belachelijk dat alles hier 50% meer moet kosten Dan aan de overkant van de plas.

    Bart heeft een goed punt: MacBook Touch is misschien nog niet zo gek.

    Nou nog ergens geld vandaan toveren…

  15. Ik zou de 3G versie kopen, eens ze uit is. Is hier een jailbreak voor nodig? Of is dit niet te vergelijken met een Amerikaanse iPhone?

  16. Jailbreak voor de apps (zelfde verhaal als momenteel bijiPhone / Touch) maar zal vast niet Lang duren… @Bart:

  17. Dit is dus waarom jullie met de iPhone site ook zo geslaagd zijn (in mijn optiek): je niet echt laten tegenhouden door wat Apple doet, maar helpen gewoon de soort van Early-Adaptors in eigenlijk alles.
    Met dit soort tips en handleidingen voor jailbreaks enz.
    Ga zo door!
    On-topic: Met behulp van al deze tips vind ik het steeds interessanter om er snel 1 te halen en niet te wachten!
    Bedankt!!

  18. …Omgerekend betaal je in Nederland teveel. Reken maar na: 1 dollar is momenteel 73 eurocent waard. Je had in Nederland dus eigenlijk €364 moeten betalen en niet €449….

    Beetje slecht dat een gerenommeerd forum dit zo durft te omschrijven.
    Er klopt namelijk niet zo heel veel van die vergelijking.

    Vergeten we voor het gemak even de belasting die bovenop die 499 dollar nog geheven wordt in Amerika. Daarnaast de gemiddeld 10% hogere belasting in Nederland nog even er bij optellen. En het rekensommetje is alweer héél anders.*

    Beetje gekleurde berichtgeving, waar iedereen maar wat al te graag weer achteraan holt.

    *Dik boven de 400 euro dus. Dan nog een beetje transport en douanerecht misschien. En dan is die 449 opeens zomaar in zicht.

  19. Weet er iemand hoe het met invoerrechten e.d. zit als je een iPad uit Engeland gaat halen? Is toch net even ietsje dichterbij dan de VS.

  20. @karel-willem: Stuur je even een volledig kloppende berekening via ons contactformulier? Dan kunnen we dat misverstand rechtzetten.

    In de berekeningen is de salestax in de VS en BTW-heffing in Nederland meegenomen. Verder waren we (n.a.v. die douanevrijstelling en het veranderen van de koers van 0,70 naar 0,73 euro) nog even bezig met het opnieuw doorrekenen van het artikel. De prijs van €364 staat er dus ook al niet meer, dat is €386 geworden. Ik weet niet in welke Amerikaanse staat jij gaat shoppen, maar zelfs in Californië moet je moeite doen om “dik boven de 400” uit te komen.

    Zoals ook duidelijk aangegeven in het artikel het gaat om een globale indruk. Exacte prijzen kun je niet berekenen omdat het van meerdere factoren afhankelijk is.

    Check even de vervolgtabbladen, daar worden transportkosten en douanerechten uitgelegd (douanerechten zijn trouwens 0%, dus dat tikt niet erg hard aan).

  21. @Jean-Paul Horn: Had ik overheen gelezen waarschijnlijk, bedankt!

  22. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    De prijs van €364 staat er dus ook al niet meer, dat is €386 geworden. Ik weet niet in welke Amerikaanse staat jij gaat shoppen, maar zelfs in Californië moet je moeite doen om “dik boven de 400″ uit te komen.

    Klopt al een stuk beter.

    499 dollar = ± 366 euro.
    Exclusief BTW in Amerika.

    Dan betaal je hier nog altijd 19% BTW, t.o.v. de max 10% (?) in de USA.

    Nog eens 10% verschil. En dan ga je dus i.d.d. over de 400 euro.

  23. MyUS is niets vergeleken met: http://www.shipito.com/
    Ik kwam hem net tegen, ik ga via daar kopen!!

  24. @Erik: Klinkt ook goed, voeg ik toe!

    @karel-willem: Californië rekent met 8,25% de hoogste salestax.

  25. Gelukkig heb ik familie in de USA en ik ga voor de 3G versie….

  26. Misschien is importeren uit de uk ook een optie, sowieso geen importbelasting, lagere verzendkosten, snellere verzending, lage koers van de pond.

  27. @maf: Ja, maar dan moet je alsnog wachten tot eind april ipv begin april uit US (en met fedex express heb je hem van 1 tot 3 dagen)

  28. Volgens mij komt hij in de UK tegelijk met Duitsland en dat is dan meestal weer net iets dichterbij.

  29. Jeetje wat een prijzen en dat voor 16 GB??? kansloos

  30. Wie weet of je bij de Apple store in de VS met een Nederlandse of Europese creditcard kunt betalen?
    Misschien is dat ook handige informatie voor in de uitleg?

  31. Zojuist een ipad besteld bij myUS 😀
    Werkt prima!

  32. @Rik:

    Met een amerikaanse CC of via een shopping assistant?
    En wat heeft je dat totaal gekost?
    (als ik dat mag vragen?)

  33. Shop assistant neem ik aan, aangezien de iPad pas per 12 maart te reserveren is.
    Ik kan op de US Apple site overigens gewoon een account aanmaken met m’n NL creditcard, die vervolgens ook gecheckt wordt en wordt opgeslagen.
    Weet niet of ze nog een extra check doen bij bestellen?

  34. Dus eigenlijk kan je de 32GB versie zonder belasting via een verzendadres in de VS (FromUS2You) naar je op laten sturen omdat je tot 639,85 euro belastingvrij kunt invoeren? Of ben ik nu heel optimistisch?

  35. Jullie schrijven: ”Kun je de iPad zomaar in het buitenland kopen? Ja hoor, dat is geen probleem. Een van de grote voordelen van de iPad met Wi-Fi is dat er geen simlock op zit (er zit immers geen simkaart en GSM-telefoonfunctie in).”
    Maar is het evenmin een probleem als je een iPad aanschaft met Wi-Fi EN 3G ???

  36. Ik zit er ook overna te denken om via myus shopping assistent een ipad te kopen aangezien ik zelf geen Amerikaanse creditcard heb. Nu is
    mijn vraag..doet de shopassist. ook preorders? Aangezien ze dan een risico lopen met een product te zitten die nog niet door mij betaald is. ( apple haalt pas bij verzending t bedrag van de creditcard) Het lijkt me dus dat je myus vooruitmoet betalen? En nog iets als je hun laat preorderen kan je er toch wel vanuit gaan dat ze hem met de release ontvangen?

  37. @Michael vO: volgens mij heb ik op meerdere plaatsen gelezen dat er geen simlock zit op de 3G versie. Een simlock op de andere versie zou ook geen zin hebben, omdat er niet eens een sim in kan, dus dan zou een simlock nergens op slaan.

  38. Zolang de Ipad hier niet te koop is zal ook de Nederlandse Apple store geen Apps, ebooks enz. bieden.

  39. @Gonny van der Zwaag:

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Ace: OK! Zo wordt het artikel steeds beter. Ik heb nog wat keuzetips erbij gezet, bijv. dat je ook een duo-sim kunt aanvragen bij je operator, zodat je geen tweede telefoonabonnement hoeft te nemen.

    Werkt een duo sim nog zoals vroeger (5jr geleden) toen had ik steeds problemen dat beide sims niet tegelijk actief mochten zijn. Vraag me af of dat nu nog steeds is.

  40. Beetje zeuren mss maaaarrrrr:

    Alleen de 3G-versie heeft Assisted GPS, de iPad met alleen Wi-Fi niet. Assisted GPS houdt in dat de GPS-functie wordt aangevuld met technieken zoals driehoeksmeting via GSM-zendmasten of hotspots

    Wil dit nou zeggen dat ze beiden GPS hebben, maar de 3G versie beter is vanwege Assisted GPS?

  41. Origineel geplaatst door Rik
    Zojuist een ipad besteld bij myUS Werkt prima!

    Heb je dit met assistent shopping gedaan? Of ben je zelf in bezit van een amerikaanse creditcard?

  42. Hoe zit het met de simlock op de ipad??

    Niet dat je straks zo’n ding hebt wat gelocked is op een andere provider.
    Of zijn ze allemaal simlockvrij??

  43. @Maurice van de waarsenburg: Alle iPads zijn simlockvrij.

  44. @Gabrie: Volgens mij is het nog steeds bij duo sims dat ze niet tegelijk aan mogen staan. En aan van die sims moet natuurlijk een micro sim zijn, of je moet gaan knippen (schijnt mogelijk te zijn).

    Ik ben trouwens net als Gabrie benieuwd of de WiFi iPad nu GPS heeft of niet, dat wordt me op de site van Apple niet duidelijk. Alleen dat die versie geen assisted GPS heeft.

  45. Ik kom net deze site tegen: http://www.ipadimport.com/

    Maar ik weet niet of dat wat is, heb nog nooit van die club gehoord, maar dat zegt op zich niets.

  46. Origineel geplaatst door Bert
    Ik kom net deze site tegen: http://www.ipadimport.com/ Maar ik weet niet of dat wat is, heb nog nooit van die club gehoord, maar dat zegt op zich niets.

    tja.. dan betaal je dus 600 euro en totaal geen zekerheid dat je hem nog wel in April ontvangt. terwijl de ipad in de rest van europa, rond 25 april, nagenoeg zeker 449 euro gaat kosten. Je winst in tijd zal hoogstens! 2 weken bedragen. maar je betaald daar wel zeker 120 euro meer voor. ( rekening gehouden met verzendkosten vanuit duitsland)

  47. Een vriend van mij heeft trouwens ook een berekening ontvangen van een ipad wifi 16 gb fromus2eu:

    Kosten voor producten: $528.94 ( incl 6 % tax)
    Shippingkosten binnen de USA: $0.00
    Geschatte verzendkosten naar Nederland: $121.50
    Currency toeslag (5% over bovenstaande) * : $32.52
    Subtotaal: $682.96

    Omgerekend euro’s: € 541.32
    Handling fee: € 35.00
    Totaal: € 576.32

    Hier komt in Nederland dan nog eens 19% BTW bij op…
    kortom een dure grap dat importeren.
    De prijzen die gegeven staan in deze koopgids betreffende het laten opsturen door derden kloppen iig niet. Er komen nog veel kosten bij. Goedkoper dan 600 euro ( incl BTW) gaat hem niet worden. Wat dat betreft is de site die Bert gaf een oplossing aangezien het een echte all in prijs is. ( die ik alsnog een beetje duur vind)

    Heeft iemand goedkopere offertes ontvangen?

  48. Ik kwam op een prijs van 658,5 USD voor de 32GB, Omgerekend is dat 483,-. De 16GB is dan omgerekend 410,-

    En dat allemaal met fedex priority shipping (1 tot 3 dagen en verzekering) en shipito.com en er van uitgaand dat ik hem met paypal bij bestbuy kan kopen:D Dat wordt voor mij dus een 32GB’tje!!

  49. ” Bij de 3G iPad moet je een extra data-abonnement aanschaffen. Je kunt ook een extra simkaart bij je operator aanvragen (kosten ca. €15-20) zodat je één data-abonnement in twee toestellen kunt gebruiken. Dit moet echter wel een micro-simkaart zijn.”
    Volgens mij klopt dit niet omdat Steve duidelijk aangaf in de keynote dat je gewoon prepaid kon nemen voor 1 maand.

  50. @Erik: ah thanks dat je ook je ervaring deelt 😉 dat is ook nog een oplossing!
    Wel ben je de Nederlandse invoerrechten(12 euro) + 19% BTW vergeten. Ook denk ik dat je de 6% tax bent vergeten die in amerika geld. Dan zou je voor de 16 gb op +- 500 eu komen en 32 gb +-570 euro. Maar het blijven redelijke prijzen. Hopelijk is hij snel na de launch te bestellen op Best Buy!

  51. Gebruik service van Ellen DEN Otter. Kan je gewoon naar Nederlandse bankrekening geld overmaken;)

    Origineel geplaatst door Jordy
    Hmm ok, erg handig en al..maar niet voor mij.1. Ik heb geen amerikaanse vrienden.
    2. Ik heb geen amerikaanse creditcard waardoor alleen MyUS overblijft.
    3. Ik heb uberhaupt geen creditcard waardoor MyUS weer afvalt.Waarom moet Apple nou weer alleen creditcards accepteren.

    @Jordy:

  52. @Gonny van der Zwaag:
    Is het geen idee om een Forum te openen? 90% van deze comments had ook op het forum kunnen staan!

  53. Na wat opzoeken op al die sites die de iPad zouden kunnen versturen naar België, vind ik persoonlijk dat de iPad dan te duur uitkomt. Dan kan je hem beter 2 weekjes later en met meer zekerheid zelf gaan halen in Duitsland of Frankrijk.
    Enige optie voor mij is een kennis die hem vanuit US kan meenemen.

  54. Dit en nog meer schreef Macworld UK, dat de launchprijs eerst op £388 schatte, op 5 maart: ”Following another drop in the value of sterling we have now adjusted this figure. Macworld UK now estimates the following UK pricing for the iPad at launch:
    iPad Wi-Fi: £417 (16GB); £500 (32GB); £584 (64GB)
    Wi-Fi + 3G: £526 (16GB); £610 (32GB); £693 (64GB).”

    Check: http://www.macworld.co.uk/mac/news/?newsid=3214362

  55. Net zie ik het RTL journaal, iets over illiegaal vloeistoffen aan boord krijgen. Daar zeggen ze dat Engeland niet tot de Schengenlanden behoort. Ligt het dan ook niet anders met invoerrechten enzo? Of heeft dat niets met Schengen te maken, alleen met EU?

    Overigens lijkt mij een forum ook wel een idee. Vooral omdat je zelf dan ook een onderwerp kunt starten. Anderzijds kost dat natuurlijk wel weer een hoop tijd met moderaten enzo. Ik bied me bij deze aan om daarmee te helpen.

  56. Op een ipad invoeren betaal je wel 14% invoerrechten, vraag maar na bij de douane. Dit omdat er een scherm in zit.

  57. Heeft iemand trouwens een idee hoe het reserveren in zn werk zal gaan?
    Ik hoop niet dat je daar een VS creditcard voor nodig hebt!

    Ik zit namelijk toevallig 3 april in de VS, en heb alleen een NL creditcard. Reserve for pick-up klinkt dus ideaal, zo lang je niet hoeft te reserveren middels VS creditcard…

  58. Op een iPhone betaal je geen invoerrechten. Op een MacBook betaal je geen invoerrechten. Op een iPod betaal je geloof ik 2%.

    Waar halen jullie die 14% vandaan? Er zit in alle bovengenoemde artikelen toch ook een scherm?

    En zouden we dan voor de 3G 0% gaan betalen, gezien de hele FCC keuring (waardoor hij in de States dus eigenlijk als een “mobiele telefoon” gezien wordt)?

  59. De 3G komt als het goed is wel gelijk uit in de VS en in Europa. Dus die kun je dan beter in Duitsland halen, omdat je die invoerrechten dan niet hebt. Ik denk dat de de douane zich weinig van de FCC keuring aantrekt.

  60. @Gonny: leuk je tip om een duo-sim te nemen, maar ken jij een provider die zijn duo-simkaarten ook in micro-formaat uitdeelt?

  61. @frank: Kan alleen met VS CC

  62. Het beste kan je denk ik de iPad in Duitsland kopen. Misschien is de prijs uiteindelijk wel gelijk aan die van Nederland (misschien wel iets goedkoper), maar je komt wel makkelijker weg met garantie als er problemen zijn ten opzichte van het kopen in de VS.

    Daarnaast mag je vrij handelen binnen de EU. Bedrijven kunnen zelfs belastingvrij inkopen bij andere lidstaten.

  63. Origineel geplaatst door frank
    Heeft iemand trouwens een idee hoe het reserveren in zn werk zal gaan? Ik hoop niet dat je daar een VS creditcard voor nodig hebt!Ik zit namelijk toevallig 3 april in de VS, en heb alleen een NL creditcard. Reserve for pick-up klinkt dus ideaal, zo lang je niet hoeft te reserveren middels VS creditcard…

    Of je belt even anar een Apple winkel.
    Ze hebben wel telefoon denk ik in de VS 😉

  64. Als je beslist om in Duitsland (of Frankrijk, voor de Belgen onder ons 🙂 ) aan te kopen, kun je dan eenvoudig weg langsgaan bij een Apple Premium Reseller? Of zullen zijn op de launch day geen voorraad hebben, en enkel de Apple Stores zelf wel?

  65. Ik heb gisteren geprobeerd via shipito.com een IPAD te bestellen, maar ik kreeg als reactie dat de apple store niet aan reshippers levert.
    Dan zou je dus een reseller moeten hebben zoals bestbuy, maar ik denk dat die achteraan in de rij staan en dat uiteindelijk mijn IPAD dan pas eind april binnen komt.
    niet?

  66. Wij http://www.123usaimport.nl bieden de Ipad vanaf €549,- aan.
    Hier zitten geen verborgen kosten achter! als je hem wilt laten versturen zijn dan de enige kosten die erbij komen.

    Kijk op onze site voor meer info.

    Info 123usaimport.nl

  67. @Marten:Belden donderdag met Vodafone. Daar vertelden ze dat Apple hun het advies gaf ‘gewoon’ een stukje van de simkaart af te knippen. “Niks aan de hand zolang je het metaal maar niet raakt.”

  68. Op dit moment staan er geen iPad Apps in de NL Store, dus ook al haal je een iPad uit het buitenland, dan kun je voorlopig geen Apps downloaden. Of wel?

  69. Heb pas mijn ipad ontvangen. Tot mijn grote verbazing lukt het me niet naar de App store te gaan vanuit de ipad. Ik krijg de melding “is not supported in this country”???. Weet iemand raad hiermee? Ik heb een Amerikaans itunes account.

  70. wat ik niet snap is dat meeste mensen zeggen dat ze het willen importeren van een andere europese land. Stel je koopt hem uit duitsland, is dan de interface van de ipad niet in het duits? Of is het gewoon engels?

  71. Alle talen zitten in alle iPads, dus als je hem in Duitsland koopt, kun je hem gewoon op Nederlands zetten. Of op Italiaans als je dat liever zou willen.

  72. @Bert: hoe doe je dat dan ? via itunes, of met een jb?

  73. Dat doe je gewoon via de setting van de iPad.

    Settings > General > International > Language > Nederlands > Done

  74. weer wat geleerd, thnks 😉

  75. vraagje aan jullie alle. Ik heb familieleden in Amerika. Hoe kan ik via hun een iPad het goedkoopst mogelijk! naar NL brengen??

  76. Origineel geplaatst door masterdd
    vraagje aan jullie alle. Ik heb familieleden in Amerika. Hoe kan ik via hun een iPad het goedkoopst mogelijk! naar NL brengen??

    Als het een 16GB is kunnen ze hem meenemen zonder in te klaren bij de douane. Al het andere (of een 16GB met accessoire) moet je aangeven bij de douane. Dat is wel het goedkoopst.

  77. @Eric: Kunnen ze het ook gewoon opsturen? en dat ik dan ook niets te maken heb met de douane??

  78. @Eric: is he niet mogelijk dat mij familie in Amerika, de Ipad kopen en dat zij het versturen naar mij? dat kan toch ook buiten het zicht van de douane?? dus geen invoeringskosten en btw

  79. Origineel geplaatst door masterdd
    @Eric: is he niet mogelijk dat mij familie in Amerika, de Ipad kopen en dat zij het versturen naar mij? dat kan toch ook buiten het zicht van de douane?? dus geen invoeringskosten en btw

    Het maakt niet uit hoe je het doet.. als je maar netjes langs de douane loopt als je boven de 430 euro aan goederen zit. Als je wordt gepakt betaal je namelijk een flinke boete.

    Opsturen aan de andere kant kost ruim 100 dollar.

    Waarom bestel je er niet gewoon eentje via http://www.ipadkopen.com? Voor 629 euro ben je klaar! Heb ik ook gedaan 🙂

  80. Voor een iPad hoef je bij invoer in Nederland geen invoersrechten te betalen, alleen BTW. Als je hem zelf meeneemt of door iemand anders laat meenemen, betaal je alleen BTW als de netto aanschafprijs hoger is dan omgerekend 430 euro. Maar als je hem laat opsturen wordt er altijd BTW berekend en dan niet alleen over de netto aanschafprijs, maar ook over de Amerikaanse belasting (tax), de verwijderingsbijdrage (net als in Nederland verplicht) en de verzendkosten (en de douane is momenteel extra alert op pakketjes uit de US).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.