Koopgids voor de iPad: hoe kom je snel aan een iPad?

De iPad komt voorlopig niet naar Nederland, maar toch zijn er mogelijkheden om de iPad te kopen: begin april in de VS of eind mei in een van de Europese landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad drieNu bekend is dat de iPad voorlopig niet naar Nederland en België komt, zul je andere mogelijkheden moeten aangrijpen. Net als we ooit voor de iPhone hebben gedaan, hebben we nu ook voor de iPad een koopgids gemaakt, waarin voornamelijk wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn om een iPad in de VS te kopen. Als er nog meer koopmogelijkheden bijkomen, zoals grijze import of verkrijgbaarheid in andere Europese landen, zullen we het overzicht bijwerken.


Wat de prijs betreft komen we op €386 tot €541 wanneer je de iPad niet aangeeft bij de douane. Gebeurt dat wel, bijvoorbeeld omdat de koeriersdienst het al voor je heeft gedaan of omdat je je koffer hebt volgeladen met meerdere iPads, dan komt de prijs voor een iPad op €455 tot €638.

Let wel: bij deze prijzen zijn een aantal aannames gedaan, zoals een gemiddelde dollarkoers van €0,73 en een salestax van 6%. Ook berekenen koeriersdiensten omzetbelasting over de inkoopprijs én de verzendkosten, zodat de hierboven genoemde kosten uiteindelijk op zo’n €470 tot €650 kunnen uitdraaien. De hier genoemde prijzen hebben steeds betrekking op het goedkoopste 16GB- en het duurste 64GB-model. Ook zijn we er vanuit gegaan dat de douane de iPad als ‘computerapparatuur’ opvat, waardoor je net als bij laptops geen invoerrechten betaalt (maar wel 19% BTW) als je buiten de vrijstelling valt.

Lees verder: koopgids iPad

Reacties: 88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.