Kodak klaagt Apple en RIM aan wegens overtreding foto-patent

Kodak heeft Apple en RIM aangeklaagd, omdat ze een patent voor de voorvertoning van afbeeldingen zouden hebben overtreden. Kodak won op 17 december 2009 al een soortgelijke rechtszaak van Samsung.

kodakEastman Kodak Company, beter bekend als kortweg Kodak, heeft een aanklacht tegen Apple en Blackberry-maker RIM ingediend. Beide bedrijven zouden inbreuk maken op een patent rondom de voorvertoning van digitale afbeeldingen. Met Apple en RIM zouden al jarenlang gesprekken worden gevoerd, om de zaak vriendschappelijk op te lossen. Tot nu toe werd er geen resultaat bereikt, aldus Kodak. Vandaar dat ze nu een stap verder gaan om de belangen van hun aandeelhouders en licentiebezitters te beschermen. Kodak heeft het niet erop gemunt de producten uit de markt te halen.

kodak galleryWel willen ze een schadevergoeding voor de gebruikte technologie. Ze hebben de technologie al aan 30 bedrijven in licentie gegeven, waaronder LG, Nokia, Sony Ericsson en Motorola. Deze bedrijven betalen al voor het gebruik. Kodak won op 17 december jl. een soortgelijke rechtszaak tegen Samsung. Jammer is dat het uiteindelijk de kopers zijn die voor de kosten van dit soort licentiezaken opdraaien. Apple is dergelijke rechtszaken wel gewend: er lopen momenteel drie rechtszaken met Nokia en er is nog een andere aanklacht, aangespannen door St. Clair Intellectual Property Consultants, die ook met digital imaging te maken heeft. Kodak brengt via de App Store ook een eigen iPhone-applicatie uit, waarmee je door foto’s kunt bladeren.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2010, 10:13
Categorie Apple
Onderwerpen apple, blackberry, camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.