Apple denkt na over contacticonen op iPhone-startscherm

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je icoontjes met de foto van contactpersonen op het homescreen van je iPhone zichtbaar kunt maken. Je kunt daarmee mensen bellen, sms'en en afspraken plannen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

homescreen contactEen recente patentaanvraag van Apple beschrijft de mogelijkheid om contactfoto’s van individuele personen op je iPhone-homescreen te zetten. De icoontjes kunnen worden gebruikt om een specifieke contactapplicatie te starten, bijvoorbeeld de Telefoon- of de Berichten-applicatie voor het sturen van een sms-bericht of de Agenda voor het inplannen van een afspraak. Het icoon kan ook applicaties starten die specifiek zijn per contactpersoon.

Bovendien kun je het icoon aanpassen, zodat deze informatie over de contactpersoon toont (bijvoorbeeld een foto). Het is zelfs mogelijk om een icoon tijdelijk zichtbaar te maken als er een andere telefoon in de buurt is. Je hoeft niet langer door je adresboek bladeren om een bepaalde persoon te bellen, maar tapt gewoon op de foto.

Patenten zijn soms maar moeilijk te begrijpen: wat Apple beschrijft is geenszins nieuw. Er zijn al talloze applicaties die dit al kunnen, zoals de applicatie Contact, die we laatst noemden in samenhang met de applicatie FavCall. En op Android-toestellen kun je al vanaf versie 1.0 een snelkoppeling naar een bepaalde persoon op je homescreen zetten, om nog maar te zwijgen over oudere mobiele platformen zoals Windows Mobile. Toch zou het een mooie aanvulling zijn op de huidige mogelijkheden van het iPhone OS. Er is niet voor niets vraag naar applicaties die contacten op het homescreen kunnen tonen…

Andere plannen waar Apple over nadenkt hebben te maken met energieverbruik in huis en mediasoftware die je stemming kan peilen.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, contacten, homescreen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.