Knutseltip: de iPhone LEGO Robot

De iPhone Lego Robot maakt van twee iPhones, een lichtsensor en een Lego NXT Robotics Kit een op afstand bestuurbare robot. De lichtsensor meet de kleuren op het scherm van de iPhone en is op die manier via een browser op afstand te besturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lego iPhoneDat de iPhone een veelzijdig apparaat is wisten we al. Sommige mensen proberen er de gekste dingen mee te doen: bijvoorbeeld verbinden met een Mindstorms NXT lichtsensor waarbij contrasterende kleuren op het scherm van de iPhone kunnen worden uitgelezen. Vervolgens kun je de iPhone Lego-robot via Wi-Fi besturen vanuit je webbrowser.


Een mooie toepassing als je volgende week meteen naar de winkel rent voor een nieuwe iPhone en het oude model ongebruikt in de kast dreigt te gaan liggen. BattleBricks maakte deze iPhoneRobot, die via elke telefoon met webbrowser of vanaf de desktop te bedienen is. Ze leveren instructies en schema’s mee, zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Een laptop, twee iPhones en een Lego NXT Robotics Kit (vaderdagtip?) is alles wat je nodig hebt.

Via: BattleBricks

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.