Gerucht: Mac OS X 10.5.4 en 10.6 op WWDC 2008

Apple gaat volgens de geruchten op WWDC 2008 de nieuwe versie Mac OS X 10.6 presenteren en tegelijk een nieuwe update 10.5.4 verspreiden, die mogelijk aanpassingen voor de iPhone en .Mac bevat.

iMacMet nog geen week te gaan tot de Worldwide Developers Conferentie op 9 juni, neemt het aantal geruchten hand over hand toe. De meeste geruchten gaan over de iPhone, maar uiteindelijk blijft dit een ontwikkelaarsconferentie waar nieuwe ontwikkelingen rond het besturingssysteem aangekondigd worden.

Het lijkt daarom logisch dat er ook iets over Mac OS X wordt gezegd. Als we de geruchten mogen geloven, gaat Apple op WWDC een vroege versie van Mac OS X 10.6 onder ontwikkelaars verspreiden.

TUAW beweert dit via tipgevers te hebben gehoord. Maar veel nieuws gaat dat niet brengen: de nieuwe versie is gericht op het verbeteren van de stabiliteit en de beveiliging. Kortom, op het eerste gezicht nieuws ten opzichte van 10.5, al zal Apple nog wel wat verrassingen achter de hand houden.

Volgens dezelfde geruchten zou Mac OS X 10.6 rond december kunnen zijn afgerond, zodat begin volgend jaar tijdens de keynote op Macworld de officiële lancering kan worden gedaan. Op zich is 10.6 een grote stap voor Apple, omdat voor het eerst alleen een 64-bits Intel-versie wordt uitgebracht waardoor gebruikers van een Mac met PowerPC-processor niet verder kunnen dan 10.5.4.

En ook daarover gaan geruchten, want het schijnt dat tijdens WWDC update 10.5.4 zal worden aangekondigd, nog geen week na de release van 10.5.3. Ook hierbij gaat het om kleine verbeteringen van stabiliteit maar mogelijk ook aanpassingen voor de 3G iPhone en iPhone Software 2.0, aangevuld met noodzakelijke wijzigingen van de dienst .Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 16:00
Categorie Round-up
Onderwerpen apps, mac os x, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.