Sipgate brengt beta van iPhone VoIP-applicatie uit

Sipgate gaat een VoIP-dienst voor de iPhone introduceren, die helemaal gratis in gebruik is en in combinatie met allerlei SIP-gebaseerde diensten werkt.

SipgateBellen via VoIP is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Ifbyphone kondigde gisteren aan dat ze een gehoste voice-applicatie via de AppStore gaan uitbrengen, maar Sipgate kiest een andere weg: zij gaan een VoIP-applicatie via Wi-Fi uitbrengen die door iedereen te gebruiken en volkomen gratis is. Elke SIP-gebaseerde VoIP-dienst (dus niet Skype) werkt met de dienst van Sipgate, maar ze waarschuwen wel dat er garantie is dat het straks bij nieuwe firmware-versies nog steeds werkt.

Als iPhone-gebruiker kun je bellen en gebeld worden via Wi-Fi. De software voldoet aan alle standaarden en is niet gebonden aan een bepaalde SIP-dienst. Ben je al lid van een bepaalde VoIP-dienst dan kun je dat in combinatie met Sipgate gebruiken. De beta-applicatie staat al klaar om te downloaden.

Waarom is dit cool? Stel dat je bij XS4ALL of via je kabelaanbieder een abonnement genomen hebt op een VoIP-dienst. Binnenkomende telefoontjes kun je alleen ontvangen als je thuis bent. Omdat Sipgate met elke op SIP-gebaseerde dienst werkt, kun je de gegevens van je XS4ALL-account invoeren en alle telefoontjes ook op de iPhone ontvangen, zelfs als je onderweg bent.

Verder bespaar je op belminuten wanneer je onderweg toegang tot Wi-Fi hebt, je hebt niet met roamingkosten te maken en je kunt bijna voor niets bellen wanneer je in het buitenland onderweg bent. Je moet wel even de FAQ doorlezen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat VoIP-gesprekken worden verbroken zodra er een gesprek via het gsm-netwerk binnenkomt. Ook kun je het geluidsvolume nog niet aanpassen. Gebruikers krijgen 111 gratis belminuten.

Meer info: Sipgate persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 18:24
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.