Michael Knight watch

Nederlandse app ‘WatchKitt’ verandert Apple Watch in KITT uit Knight Rider

De cirkel is rond: de Apple Watch beloofde al om onze dromen rond Knight Rider waar te maken. Nu is er ook een app waarmee je de 'echte' KITT op je Apple Watch kunt gebruiken.

Michael Knight watchApple heeft met de Apple Watch weer een jeugdfantasie waargemaakt. Al jaren dromen we over een slimme polscomputer waar je tegen kunt praten, zoals te zien was in de televisieserie Knight Rider. In de tv-serie voerde David Hasselhoff een gesprek met zijn auto via een slim horloge. De cirkel is nu rond met de komst van Nederlandse iOS-app KITT: hiermee ziet de Apple Watch er uit als het jaren ’80-icoon. Je hebt alleen nog een leren jack en krullenbol nodig om het plaatje compleet te maken.

We hebben KITT voor de Apple Watch nog niet kunnen proberen – de eerste horloges worden pas op vrijdag 24 april door Apple afgeleverd. In een eerdere video zagen we wel al hoe KITT eruit gaat zien. De app bevat een simpele uitspraak van KITT uit Knight Rider, waarbij de bekende rode strepen op het horlogescherm heen en weer bewegen. Iedere keer als je op het Watch-scherm tapt, speelt de app het geluid weer af. Door beperkingen die Apple aan ontwikkelaars heeft opgelegd, wordt het geluid helaas niet op de Apple Watch afgespeeld, maar op de iPhone.

KITT voor Apple Watch is van Nederlandse bodem: de app werd gemaakt door ontwikkelaar Kevin de Kok (@keviniphone). Hij heeft de app als lolletje gemaakt, zodat het makkelijk is om een oude jeugddroom op de Apple Watch straks opnieuw te beleven. Een officiële Knight Rider-app is het overigens niet. Dat is ook de reden waarom de naam ‘Knight Rider’ geen enkele keer in de app-omschrijving wordt genoemd. Daarnaast is het geluid van KITT niet uit de serie zelf, maar is er een stemacteur ingeschakeld om de uitspraak op te nemen. Kevin zal niet de enige zijn met een dergelijke app: we verwachten dat er binnenkort nog wel meer KITT- en Dick Tracy-achtige apps zullen verschijnen.

KITT is een van de Nederlandse apps die we bespraken in: Dit zijn de eerste Apple Watch-apps in Nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 11:31
Categorie Apps
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.