Kevin Rose: “iTV komt in september”

Kevin Rose, de oprichter van Digg, denkt dat iTV in september wordt uitgebracht voor 99 dollar. iTV is de opvolger van Apple TV.

Een prototype van iTVKevin Rose, de oprichter van Digg, denkt dat de nieuwste versie of opvolger van Apple TV in september wordt gepresenteerd aan het publiek. De ‘iTV’ draait op Apple iOS, net zoals de iPhone en de iPad, en gaat voor minder dan 99 dollar over de toonbank. “Van wat ik heb gehoord lanceert Apple de iTV in september”, zegt Rose op zijn weblog. “Hou ook Google TV in de gaten! 2011 gaat een mooi jaar worden.”

Apple TV bestaat al een aantal jaar en kost 269 euro voor 160 GB editie. Met dit product is het mogelijk om films, muziek, podcasts en foto’s vanaf elke computer met iTunes naar een breedbeeld hd-televisie te streamen. iTV – de mogelijke opvolger van Apple TV – biedt veel meer mogelijkheden. Je kunt verwachten dat Apple met een soort App Store komt voor de iTV. Download televisieprogramma’s, films, maar ook spelletjes en interactieve nieuwsapplicaties. iTV geeft ontwikkelaars nog meer ruimte om applicaties te maken en te verkopen.

Daarnaast kan iTV direct content streamen van televisiestations. Dit kost niets, want Apple plaatst gewoon wat advertenties in beeld, waarvan de inkomsten gedeeltelijk naar de televisiestations gaan. Als iTV in iedere huiskamer een plekje krijgt, dan betekent dit het einde voor televisie via de kabel of satelliet. Het enige wat je nodig hebt om televisie te kijken is een internetverbinding.

Als iTV inderdaad 99 dollar gaat kosten, dan is dat een mooie betaalbare prijs. En als je al een iPhone of iPad hebt, dan kun je deze gebruiken om content te versturen naar je iTV. Of gebruik je iPhone of iPad als afstandsbediening!

Rose vermoedt dat Apple iTV midden september aankondigt. Deze beste man heeft het wel eens bij het rechte eind – hij wist vorig jaar de nieuwe iPods en een nieuwe versie van iTunes correct te voorspellen – maar soms slaat hij de plank mis. Hoe dan ook, wij kijken reikhalzend uit naar iTV!

Via: 9to5 Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2010, 13:15
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.