iMac met InDesign

Apple geeft geld terug aan mensen met kapot iMac-scharnier

Apple gaat mensen die hun iMac-scharnier hebben laten repareren een vergoeding geven. De iMacs blijken opeens voorover te buigen omdat het scharnier slap is geworden.

Apple gaat klanten tegemoetkomen die betaald hebben voor het laten repareren van hun iMac-scharnier. Dat blijkt uit interne communicatie. Deze reparaties hebben vaak meer dan $100 gekost. Bij de getroffen iMacs werkt het scharnier niet meer goed, waardoor het beeldscherm voortdurend voorover knikt. Het probleem doet zich voor bij sommige 27-inch iMacs die tussen december 2012 en juli 2014 verscheept zijn.

imac-vervanging

iMac-scharnier gaat kapot

In een servicedocument, dat niet openbaar is gemaakt, staat dat de 27-inch iMac last kan hebben van een lamme scharnier. Vooral de modellen die eind 2012 tot eind 2013 zijn verkocht hebben met het euvel te maken. Tientallen gebruikers hebben het probleem al gemeld via het Apple-supportforum. Bij sommige van hen maakt het scharnier een krakend geluid, waarna het niet meer goed werkt.

“Ik zat gewoon tv te kijken toen ik een luid gekraak hoorde en mijn iMac-scherm opeens voorover klapte”, aldus één van de getroffenen. “Nu wil het scherm niet meer in de juiste stand staan. Ik gebruikte mijn iMac op dat moment niet.” De Mac was een paar maanden eerder gekocht en was na de ingebruikname niet meer verplaatst of gekanteld.

Een andere gebruiker besloot zijn ervaringen in een YouTube-video vast te leggen:

Apple biedt bij kapotte iMac-scharnieren drie jaar lang reparatie aan sinds de originele aankoopdatum. Bij de modellen die tussen eind 2012 en eind 2013 zijn verkocht kwamen ze gebruikers al tegemoet door een langere reparatieperiode van vijf jaar aan te bieden. Wie al betaalt heeft, kan nu dus zijn geld terugvragen. En mocht je nog met een slappe scharnier zitten: dan is het hoog tijd om ‘m terug in de doos te stoppen en bij Apple of een APR langs te gaan.

Apple heeft details over het reparatieprogramma nog niet publiek gemaakt, dus je zult bij de Apple Store of Apple Authorized Service Provider (zoals Card Services) moeten informeren of jij in aanmerking komt. Er gaat de afgelopen tijd wel meer mis met Apple-producten. Zo is kortgeleden het iPhone 6s reparatieprogramma aangekondigd voor toestellen die plotseling uitschakelen, ook al is de batterij nog halfvol. Toch klagen ook andere mensen over plotseling uitschakelende iPhones nadat ze iOS 10.1.1 geïnstalleerd hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 18:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen imac, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.