pages-8-nieuwe-talen

iWork voor iCloud kan nu in 8 nieuwe talen bewerken

iWork voor iCloud kan nu documenten bewerken in 8 nieuwe talen, waaronder Frans, Duits en Spaans. Nederlands zit er nog niet bij. Het is nu ook mogelijk namen van documenten aan te passen en er zijn extra lettertypen toegevoegd.

pages-8-nieuwe-taleniWork voor iCloud is bijgewerkt met 8 nieuwe talen. Bij het bewerken van documenten in de online variant van Pages zijn alle menu-opties nu in het Arabisch, Braziliaans-Portugees, Frans, Duits, Hebreeuws, Japans, Spaans en eenvoudig Chinees te bekijken. Bij Numbers en Keynote zijn alle genoemde talen ook toegevoegd, behalve Arabisch en Hebreeuws. Jammer genoeg ontbreekt Nederlands voorlopig, terwijl het gezien de kleine hoeveelheid menu-opties nauwelijks moeite was geweest om ook onze taal toe te voegen.

Bezoek je iWork via iCloud.com, dan zul je op het eerste gezicht de indruk krijgen dat Nederlands al werd ondersteund. Alle schermteksten en instructies zijn gewoon in het Nederlands te lezen. Maar ga je bezig met het bewerken van een document, dan zul je zien dat menu-opties zoals Settings, Send a Copy en Print nog Engelstalig zijn.

iWork voor iCloud

Er zitten ook nog wat andere verbeteringen in de online versie van iWork. Je kunt de naam van documenten aanpassen, er zitten 50 nieuwe lettertypes in en je kunt legenda van grafieken nu verplaatsen en van grootte wijzigen. Ook kun je in een cirkeldiagram voortaan een taartpunt eruit trekken om extra de aandacht erop te vestigen. In Pages is het nu mogelijk om harde sectie-overgangen weer weg te halen.

iWork voor iCloud werd vorig jaar tijdens de WWDC aangekondigd, maar bevindt zich officieel nog steeds in betafase. In de tussentijd heeft Apple diverse verbeteringen doorgevoerd, maar het labeltje ‘Beta’ is nog steeds aanwezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 15:24
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.