Duolingo Test Center-app helpt je aan Engels taalcertificaat

Duolingo heeft een aparte app uitgebracht om Engelse taalexamens te doen. Met Duolingo Test Center voer je gratis een taaltest uit, met certificaat na afloop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

duolingo-test-1Wil je voor een buitenlands bedrijf werken en heb je bewijs nodig dat je vloeiend Engels spreekt en de taal uitstekend begrijpt? Duolingo heeft een aparte app uitgebracht waarmee je een taaltest kan doen. Die mogelijkheid zat al in de normale Duolingo-app, maar is nu ook los verkrijgbaar als Duolingo Test Center. Het examen duurt nog geen halfuur, je betaalt momenteel nog helemaal niets (normaal 20 dollar) en kunt je CV vervolgens oppimpen met bewezen taalkennis. Ook handig voor Nederlanders die voor een buitenlandse start-up willen werken of een buitenlandse studie willen doen.

Duolingo kondigde de taalcertificaten begin dit jaar al aan en richt zich met deze app op de 30 miljoen mensen die moeten bewijzen dat ze het Engels voldoende machtig zijn, hetzij voor een sollictatie of voor aanmelding bij een school. Met deze app kan een werkgever bij het doorspitten van de CV’s meteen zien dat jij het Engels goed beheerst, zonder eerst een Hangout, FaceTime-gesprek of face-to-face gesprek te moeten voeren.

duolingo-test-1 duolingo-test-2

Je kunt het examen gewoon thuis uitvoeren, op een goed verlichte plek zonder afleiding. Je moet alleen in een ruimte gaan zitten, zonder oordopjes, zodat iemand anders niet kan voorzeggen. Wat je ook nog bij de hand moet hebben, is een ID, zoals paspoort of rijbewijs. Een menselijke beoordelaar controleert of de informatie klopt en kijkt via de camera en microfoon mee of je het examen wel zelfstandig en zonder hulp uitvoert. Een echte concurrent heeft Duolingo met deze dienst nog niet. Behalve dan, dat je als toekomstig werkgever makkelijk even een videochat kunt starten met een sollicitant om te kijken of iemand in het Engels uit z’n woorden komt.

Tip: heb je nog wat moeite met Engels, dan kun je natuurlijk met de normale Duolingo-app je taal bijspijkeren, maar je kunt ook gebruik maken van andere apps zoals GymGlish.

Heb je het Duolingo-examen al gedaan? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 18:26
Categorie Apps
Onderwerp duolingo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.