iphone-6-en-plus

Verhouding tussen iPhone 6 en iPhone 6 Plus is 3 op 1

De verhouding tussen iPhone 6 en iPhone 6 Plus is momenteel 3-op-1, op basis van toestellen die werkelijk in gebruik zijn.

iphone-6-en-plusNu de iPhone 6 en iPhone 6 Plus al een maand of twee op de markt zijn, is wat duidelijker te zeggen wat nu de verhouding is tussen beide modellen. De iPhone 6 Plus werd aanvankelijk getroffen door voorraadproblemen, waardoor de verhouding 6-op-1 was tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Maar inmiddels heeft de situatie zich gestabiliseerd. Data van Mixpanel, Fiksu en Baidu/Umeng laat zien dat de verhouding nu is gestabiliseerd op een verhouding 3-op-1.

Die verhouding geldt zelfs in China, waar werd verwacht dat grote smartphones veel populairder zouden zijn. Inmiddels is de iPhone 6 Plus redelijk goed leverbaar, maar de invloed van beperkte voorraden speelt nog steeds wel iets mee. In Nederland krijg je een gewone iPhone 6 binnen 5 tot 7 werkdagen geleverd, terwijl je voor een iPhone 6 Plus nog steeds 2 tot 3 weken moet wachten.

iPhone 6 Plus groeit naar 30%

Het zal daarom nog steeds voorkomen dat consumenten toch maar een iPhone 6 kopen, omdat ze niet zo lang op een iPhone 6 Plus willen wachten. Bij de financiële analisten van Above Avalon verwachten ze dat verhouding uiteindelijk naar 2,5-op-1 gaat, dus dat 70% van de verkochte toestellen een iPhone 6 is en 30% een iPhone 6 Plus. Ze verklaren dat als volgt: de iPhone 6 Plus is een goed compromis voor mensen die moeten kiezen tussen een telefoon en een tablet. Ook zullen er mensen zijn die de voorkeur geven aan de iPhone 6 Plus omdat teksten makkelijker te lezen zijn en omdat het prettiger is om video’s op een groot scherm te bekijken. Maar dat betekent wel dat Apple’s verkoopcijfers voor de iPad mini een knauw zullen krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 17:45
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6, iPhone 6 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.