iTunes Ping krijgt openbare afspeellijsten en itun.es-linkjes

Apple heeft in iTunes Ping openbare afspeellijsten geïntroduceerd. Deze kun je met anderen delen. In Twitter wordt daarnaast de nieuwe URL-verkorter itun.es gebruikt.

itunes playlistAfgelopen maand werd bekend dat Apple eigenaar is van de domeinnaam iTun.es. Dit weekend werd bekend waar Apple het domein voor gaat gebruiken: als linkverkorter voor iTunes-URL’s op Twitter. Apple heeft de optie ‘Share on Twitter’ toegevoegd in iTunes, waarbij een linkje naar een muzieknummer of ander item wordt afgekort via iTun.es. Voorheen maakte Apple gebruik van de url t.co, die bij bepaalde Twitter-applicaties nog steeds voorkomt.

Daarnaast is de mogelijkheid toegevoegd om openbare Ping-afspeellijsten te maken, al werkt de functie nog niet helemaal vlekkeloos. Je kunt een lijstje met tracks samenstellen en die als playlist op Ping bekend maken. Maar veel mogelijkheden om de afspeellijsten te delen en vrienden previews te geven van nummers, zijn er nog niet. Via de zoekfunctie stel je je lijstje samen, waarbij het handig zou zijn als je ook meteen nummers uit je eigen muziekcollectie kunt aanvinken. Je kunt de lijst vervolgens delen met je vrienden. De playlist-functie zou een eerste stap kunnen zijn van Apple om Ping socialer te maken, met als ultieme wens voor de toekomst dat vrienden de tracks in de toekomst ook via internet kunnen streamen.

itunes url

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2010, 15:15
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, playlist

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.