iTunes-muziek op je iPhone kopen zonder internetverbinding (patent)

Als we een nieuw Apple-patent mogen geloven, wordt het ooit mogelijk om iTunes-muziek op je iPhone zonder internetverbinding te kopen.

iTunes muziek offline kopen patentVoor het kopen van muziek via iTunes op de iPhone is een internetverbinding nodig. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar een nieuw Apple-patent wijst er op dat dit wel eens kan veranderen. Door continu aanraders in de achtergrond te downloaden, zou het mogelijk zijn om een bepaald nummer te kopen en af te spelen als je internetverbinding even wegvalt.

Muziek zoals de top 200 en Apple’s uitgelichte tracks zouden constant in het geheugen van je iPhone worden gedownload, maar ook zijn versleuteld. Door de aanschaf te maken wordt het nummer pas voor je ontgrendeld. Dit zou betekenen dat betalen via je Apple ID ook offline mogelijk moet worden.

Het patent van Apple heeft op het moment nog de nodige haken en ogen. Zo zal het voor iPhone-bezitters met een beperkte internetbundel niet gunstig zijn om constant muziek op de achtergrond te downloaden – een handeling die ook effect op je batterijduur kan hebben. Daarnaast moet je wel de nodige MB’s in het geheugen van je iPhone vrij hebben om de nog niet gekochte muziek te kunnen stallen. Apple kan uiteraard het patent altijd bewaren voor een later moment, waarop databundels en batterijduur een minder groot probleem zijn voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 19:26
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek, patenten

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.