Patent: iPhone-foto’s op Mac zetten met nabijheidssensor

Een nieuw Apple-patent legt uit hoe je foto's van iPhone naar Mac verplaatst door enkel je iPhone tegen je computerscherm te duwen.

iPhone patentEen nieuw Apple-patent beschrijft een manier om makkelijk bestanden over te zetten. Door je iPhone tegen je Mac te houden, zou er automatisch contact worden gemaakt zodat bijvoorbeeld foto’s direct worden gekopieerd. Apple wil bij het systeem niet gebruikmaken van onhandige overzetprogramma’s: een verstuurde afbeelding van je iPhone zou automatisch in bijvoorbeeld een openstaand document worden geopend.

Heb je een e-mail op je Mac openstaan, dan zou je een gemaakte foto kunnen plakken in de tekst door simpelweg de afbeelding op de iPhone te openen en hem tegen je Mac aan te duwen. Apple beschrijft ook een aantal praktische manieren waarop het patent van pas kan komen. Zo zou je op de iPhone een tekening kunnen maken die direct op de Mac gedeeld kan worden. Hierdoor heb je geen tekentablet meer nodig om snel een schets op je Mac te zetten.

Het patent van Apple kan gebruikmaken van Bluetooth, een camera of andere sensoren. NFC is nog een mogelijkheid. Dan zou Apple uiteraard eerst een NFC-ontvanger in de iPhone en Mac moeten toevoegen. Een paar geruchten over de iPhone 5S wijzen op een NFC-ontvanger, maar bij eerdere iPhones hoorden we soortgelijke verhalen – die achteraf niet waar bleken te zijn.

Het Apple-patent is onlangs onthuld, maar werd in januari 2010 al ingediend. Sindsdien zagen we het systeem niet in iDevices voorbijkomen. Het is daarom nog even de vraag of Apple het idee inmiddels niet heeft laten varen. Wel weten we in ieder geval dat er op een bepaald punt hier naar werd gekeken.

App-ontwikkelaars proberen al langer een manier te bieden om makkelijk bijvoorbeeld foto’s over te zetten van iPhone naar Mac. Zo kun je met Bump een foto verplaatsen door de iPhone op je spatiebalk te tikken.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 20:50
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.