apple-music-itunes-12-3

Zo los je het iTunes Match DRM-probleem op in Apple Music

Problemen met iTunes Match en DRM na de komst van Apple Music? Met deze tip kunnen we je hopelijk weer op weg helpen om je muziekbibliotheek vrij te maken van kopieerbeveiliging.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

apple-music-itunes-12-2
De iTunes 12.2.1 update van afgelopen week was puur gericht op het oplossen van problemen met de nieuwe versie van Apple’s muziekprogramma. Toch liepen veel mensen tegen problemen aan met DRM en iTunes Match. Als je de onderstaande stappen doorloopt, heb je dat in een handomdraai opgelost.

Als je lid bent geworden van Apple Music en tegelijk een abonnement op iTunes Match hebt, kunnen sommige nummers onbedoeld de kopieerbeveiliging (DRM) van Apple Music krijgen. Dit zorgt ervoor dat je deze nummers niet meer op niet-Apple apparaten af kunt spelen, terwijl dit wel zou moeten. We gaan daarom de DRM weer verwijderen.

DRM verwijderen van iTunes Match-nummers in Apple Music

Als je na het installeren van iTunes 12.2.1 tegen dit probleem aanloopt, dan zul je volgens Apple zelf aan de slag moeten om dit te verhelpen. We leggen het stap voor stap voor je uit.

iTunes-Match-DRM-oplossing

  1. Voordat je begint is het belangrijk dat je iTunes 12.2.1 (de nieuwste versie) geïnstalleerd hebt. Ga dit na door Zoek naar nieuwe versies te selecteren in het iTunes-menu of kijk bij Updates in de Mac App Store.
  2. Open iTunes en ga in het Muziek-onderdeel van iTunes naar Mijn muziek.
  3. Zoek in je muziekbibliotheek de nummers op die onterecht Apple’s DRM gekregen hebben. Je doet dit door de info van een nummer op te vragen. Nummers met DRM hebben FairPlay: 2 bij de info staan.
  4. Selecteer daarna Verwijder download. Opgelet: Klik dus niet op Verwijder, want daardoor verwijder je het bestand ook op Apple’s servers, zodat je het misschien niet meer terugkrijgt.
  5. Als je dit gedaan hebt staat er als het goed is een wolkje met een pijltje achter het nummer.
  6. Selecteer nu dezelfde nummers en selecteer na een rechter muisklik op ‘Maak offline beschikbaar’
  7. De nummers worden nu opnieuw gedownload en staan nu als (DRM-vrije) iTunes Match-nummers in je muziekbibliotheek.

iTunes-Match-DRM-oplossing2

Heb je als iTunes Match-lid meer problemen met Apple Music? Dat zou goed kunnen. Bekijk in dat geval onze onderstaande artikelen eens, die je hopelijk uit de brand helpen.
Lees ook: Aanmelden bij Apple Music lukt niet: wat te doen?
Lees ook: Apple Music en DRM: hoe zit dat?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2015, 11:59
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, drm, itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.