iTunes krijgt nieuwe weergave voor iPhone-applicaties

Apple heeft de App Store een make-over gegeven. Er staan voortaan grotere iconen en meer screenshots in beeld. De beschrijving van de app is vrijwel uit beeld verdwenen.

itunes app storeApple heeft een nieuw uiterlijk gegeven aan de productpagina’s in de App Store. De iconen van de applicaties zijn groter en de screenshots zijn prominenter aanwezig, waarbij je zijwaarts moet scrollen om ze allemaal te zien. De volledige beschrijving van een applicatie is nu vrijwel uit beeld verdwenen en alleen te lezen door op een knopje Meer te klikken. Al met al komt de verandering neer op meer beeld en minder tekst.

De details en het aantal reviews van de app staan voortaan links. Blijkbaar vindt Apple het reviewsysteem van de App Store nog steeds betrouwbaar genoeg om prominent in beeld te vertonen. De nieuwste functies in de meest recente versie van de app zijn niet meer volledig zichtbaar; ook hier moet je op een knopje Meer klikken. De oude weergave wordt gaandeweg vervangen, dus het is mogelijk dat je nog applicaties tegenkomt die nog niet in de nieuwe weergave worden getoond.

Hieronder kun je de twee weergaves vergelijken. Eerst de nieuwe weergave:
itunes nieuwe weergave

Ter herinnering hieronder de oude weergave, waarbij steeds één screenshot zichtbaar was, met daarnaast een langer stuk tekst.
itunes oude weergave

Onderin beeld is nu een prominentere lijst gemaakt van vergelijkbare applicaties die klanten ook hebben gedownload, voorzien van grotere iconen:

itunes klanten kochten ook

Wat vinden jullie: is de nieuwe weergave een verbetering?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2009, 13:41
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, apple, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.