iTunes-baas Eddy Cue gepromoveerd tot Apple’s hoofd Internet Software and Services

Tim Cook heeft zijn eerste promotie als CEO van Apple achter de rug. Hij benoemde Eddy Cue, voormalig hoofd van iTunes tot baas van alle online software en diensten.

eddy-cueApple’s nieuwe CEO Tim Cook heeft zijn eerste promotie achter de rug. Hij heeft iTunes-baas Eddy Cue gepromoveerd tot Senior Vice President of Internet Software and Services. Niet iemand waar je als gewone gebruiker misschien van zal wakker liggen, maar Cue blijkt een interessantere persoon dan je op het eerste gezicht zou denken. Fast Company benoemde Eddy Cue vorig jaar namelijk tot de op één na meest creatieve persoon. Ze beredeneerden: “Steve Jobs may own the limelight, but Eddy Cue, 46, holds the key to the Apple kingdom.” Op nummer 1 in het lijstje stond overigens Lady Gaga.


Cue is de baas van de webwinkel die in de 21e eeuw de grootste verstoring in de gevestigde orde teweeg heeft gebracht, vindt Fast Company. iTunes en de Apple Store zullen een enorme invloed hebben op aankopen doen op internet. Steve Jobs wordt misschien gezien de man die ervoor gezorgd heeft dat we voor content gingen betalen, maar de geheime kracht achter de schermen is eigenlijk Eddy Cue.

Cue begon in de jaren tachtig als supportmedewerker en was daarna makelaar in Hollywood, waar hij deals sloot met de muziek- en filmindustrie. Daarna stortte hij zich bij Apple op de iTunes Store, de App Store en vervolgprojecten zoals de iBook Store. Of dat laatste project zo succesvol is, valt nog te bezien. Cue is inmiddels 47 en krijgt in zijn nieuwe rol een plekje in Apple’s executive managementteam. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Tim Cook en wordt onder andere verantwoordelijk voor Apple’s reclameafdeling iAd, maar ook alle clouddiensten.

Cue vult een vacature op, die eerder was ontstaan door het vertrek van Andy Miller, hoofd van iAd. Hij was de afgelopen tijd al wat vaker op de voorgrond getreden. Zo kondigde hij vorig jaar samen met Rupert Murdoch de tablet-publicatie The Daily aan. Ook was hij persoonlijk betrokken bij het sluiten van deals rond de iCloud-muziekdienst van Apple.

Apple’s website is al aangepast met een persoonlijke pagina over Eddy Cue.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 september 2011 om 23:23
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.