Makayama brengt Movie Mount voor iPad 2 uit

Makayama heeft de Movie Mount voor de iPad 2 uitgebracht, een houder waarmee je makkelijker kunt videofilmen. Er hoort ook een gratis app bij.

makayama-movie-mount-ipad-2Het Nederlandse bedrijf Makayama bracht tot nu toe diverse apps voor de iPhone en iPad uit. Voor het eerst waagt het bedrijf zich ook aan een accessoire: de Movie Mount voor de iPad 2. Deze is ontwikkeld in samenwerking met industrieel ontwerpers Gilsing & Koens. Over Roy Gilsing was al eerder op iPadclub te lezen, omdat hij de Grabbit voor de iPad heeft ontwikkeld. Bij de Movie Mount gaat het om iets heel anders: een speciale houder voor de iPad 2, voor mensen die willen videofilmen.

Nu is de camera van de iPad 2 eigenlijk niet eens zo geschikt voor videofilmen, omdat de kwaliteit danig tegenvalt. Maar daar staat tegenover dat de iPad 2 op andere punten juist wel geschikt is om videos’ te maken: de camera zit aan boord, je kunt met apps als iMovie het resultaat meteen bewerken en via de Wi-Fi- of 3G-verbinding stuur je het eindresultaat meteen naar degene die het verder moet verwerken. Handig dus, voor verslaggevers op locatie. Met de Movie Mount heb je de mogelijkheid om voorzetlenzen aan te sluiten, het geheel te bevestigen aan een statief, of lampen en microfoons te gebruiken. Je kunt groothoek- en zoomlenzen gebruiken (37 mm conversie) en on-the-fly wisselen tussen de ingebouwde lens en een voorzetlens. Er is een gratis Movie Mount iPad-app verkrijgbaar in de App Store om de video-opnames handmatig te besturen. De houder is ook compatibel met de Smart Cover.

De productie van de Movie Mount is inmiddels gestart; de eerste exemplaren worden in oktober verwacht. In pre-order bestellen is nu al mogelijk. Je betaalt €49,95 inclusief BTW en wereldwijde verzending.

Meer info: Makayama
Downloaden van de app: Movie Mount

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 19:22
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.