itunes-11-3

iTunes 11.3 verschenen: iTunes Extras straks ook voor iOS 8

iTunes 11.3 is verschenen, met verbeteringen voor iTunes Extras. Die iTunes Extras komen straks ook beschikbaar in iOS 8.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

itunes-11-3Apple heeft vandaag iTunes 11.3 uitgebracht, waarbij diverse verbeteringen voor iTunes Extras zijn doorgevoerd. Met iTunes Extras kunnen filmmakers allerlei extra’s kunnen toevoegen aan een film zodat een complete multimediabeleving ontstaat. Je krijgt bijvoorbeeld interviews, exclusieve clips, beelden achter de schermen en fotoseries tot je beschikking. De Apple TV kreeg dankzij de onlangs verschenen software-update 6.2 weer de toegang tot iTunes Extras, nadat de functie in 2010 plotseling was weggehaald.

Als je voortaan een film afspeelt via de Apple TV, krijg je de keuze om de film af te spelen om meteen door te springen naar de extra’s. Er is nog iets anders gewijzigd: voortaan download je de extra’s niet als een compleet pakket, maar stream je ze van een server. Het voordeel daarvan is dat je meteen kunt beginnen met afspelen en niet hoeft te wachten tot het complete pakket is gedownload. Niet alle films die voorzien zijn van iTunes Extras zijn al beschikbaar op de Apple TV, maar Apple belooft dat het vanzelf goed komt.

Bovendien kondigde Apple aan dat iOS 8 dit najaar ondersteuning voor iTunes Extras krijgt.

Er zitten in iTunes 11.3 ook nieuwe functies voor HD-films in, die automatisch worden toegevoegd aan eerder gekochte iTunes-films. Je hoeft daarvoor niets te betalen. De update naar iTunes 11.3 is te installeren via de updatefunctie van je Windows-pc of Mac of via de iTunes-pagina van Apple.

itunes-extras

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:42
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.