iTunes 10 krijgt eerste update met Ping Sidebar

Apple heeft een nieuwe versie van iTunes 10 beschikbaar gesteld met Ping Sidebar: een overzicht van de recente activiteiten van vrienden en artiesten in een extra kolom.

iTunes 10Eerder vanochtend schreven we al over nieuwe iTunes-voorwaarden, waaruit zou blijken dat Apple’s sociale muzieknetwerk Ping een eerste update krijgt met een Sidebar die aanbevelingen doet op basis van de lokale iTunes-bibliotheek. Inmiddels heeft Apple een eerste update voor iTunes 10 uitgebracht waarin de functionaliteit is geactiveerd. Ook zijn er enkele belangrijke problemen opgelost.

Ping SidebarDe Ping Sidebar geeft een overzicht van de activiteit van de vrienden en artiesten die je volgt in een extra kolom. Deze wordt, net zoals de Genius Sidebar die aanbevelingen voor muziekaankopen doet, weergegeven aan de rechterzijde in de iTunes-bibiotheek. Met de komst van iTunes 10 heeft de Genius-functionaliteit echter een eigen plekje in het menu gekregen. Vanuit de Ping Sidebar is het mogelijk om meteen muziek te kopen die vrienden of artiesten leuk vinden of zelf ook hebben gekocht. Ook is het mogelijk om zelf aan te geven of je een bepaalde activiteit leuk vindt en kan je vanuit de Sidebar ook meteen een opmerking plaatsen.

Geheel los van de nieuwe Ping Sidebar heeft iTunes 10.0.1 ook nog een aantal kleinere functies gekregen. Zo is het nu mogelijk om afspeellijsten uit je bibliotheek aan iemand cadeau te doen of een iMix aan te maken, waarmee je de afspeellijst via de iTunes Store met iedereen kunt delen. Binnen de voorkeuren van iTunes is het nu ook mogelijk om de bronsymbolen (muzieknootje voor muziek, tv voor tv-programma’s etc.) via een apart vinkje in- en uit te schakelen. Ook de aankruisvakjes in afspeellijsten kunnen vanaf nu worden verborgen.

Tot slot moet iTunes 10.0.1 ook enkele problemen oplossen die in de eerste versie van iTunes 10 speelden. Zo veranderde de kwaliteit van een video wanneer de schermregelaars werden weergegeven. Ook een probleem waarbij iTunes onverwacht afsluit wanneer de gebruiker in een afzonderlijk venster met albumhoezen bezig is, moet zijn opgelost. Andere bugfixes betreffen de performance van visualisaties van derden, een lege iTunes-bibliotheek en afspeellijsten en problemen met gedeelde bibliotheken.

Downloaden: iTunes 10.0.1 (Mac OS X, Windows)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2010, 10:56
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.